Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților a criticat alianţa dintre USR PLUS şi AUR pentru sprijinirea unei moţiuni de cenzură, catalogând-o drept una ruşinoasă şi de neînţeles.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Alianţa dintre partidul USR PLUS care face parte din grupul «Reînnoim Europa» cu partidul anti-european şi extremă-dreapta AUR este ruşinoasă şi de neînţeles! O majoritate pentru o moţiune de cenzură este mai sustenabilă cu un partid pro-european precum PSD”, arată o postare pe Twitter a grupului S&D.

Reamintim că USR și AUR au depus vineri textul moțiunii de cenzură la Parlament în care Florin Cîțu este acuzat că vrea să folosească banii publici pentru interesele de partid.

Mai mult, useriștii fac un capăt de acuzare acum din problemele cu legea pe care premierul le-a avut în urmă cu peste 20 ani în SUA.

„România este condusă în acest moment de un guvern, care nu mai are legitimitate politică pentru că îi lipsește susținerea unei majorități parlamentare. Cea mai mare lipsă a guvernului condus de Florin Cîțu este însă lipsa legitimității morale. O persoană care a avut grave probleme cu legea în trecut și care abuzează de ea în prezent, nu prezintă garanțiile minim necesare pentru a conduce puterea executivă din România. Florin Cîțu a dovedit în ultimele luni că este incapabil să conducă un guvern de coaliție, că este incapabil să iasă din logica unei gândiri înguste de partid. Acest om și cei care îl susțin par hotărâți să sacrifice interesul general, bunăstarea cetățenilor acestei țări, doar pentru a câștiga competiția internă din cadrul partidului lor”, se arată în textul documentului.

Dan Barna a spus vineri că miniștrii USR-PLUS își vor depune demisiile din Guvern săptămâna viitoare, la scurt timp după ce partidul său a depus moțiunea de cenzură prin care speră să-l dea afară pe Florin Cîțu din Palatul Victoria.

Decizia vine după

eșecul negocierilor din Coaliție.