Sorin Grindeanu a anuțat că PSD va vota orice moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, după ce USR PLUS și AUR au depus un document în care îl acuză pe premier că vrea să folosească banii publici pentru interesele de partid.

Grindeanu, urmarit de George Simion pe holurile din ParlamentFoto: Captura video

”Dan Barna, tot #PSD e de vină? Pentru că voi nu v-ați înțeles pe bani și funcții? Sau asta e strategia voastră, să supărați atât de tare PSD astel încât să nu voteze? Vă dau o veste proastă! Puteți bate câmpii oricât, individual sau organizat, însă PSD va #vota orice moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu! Ceea ce nu este valabil și pentru voi, nu?”, a scris Grindeanu.

Declarația vine la o zi după ce

liderul AUR, parlamentarul George Simion, într-o transmisiune Live pe Facebook de pe telefonul său pe holurile din Parlament, l-a chestionat pe Sorin Grindeanu de ce PSD nu vrea să semneze moțiunea de cenzură AUR dacă și USR-PLUS ar fi dispus să o semneze.

„De acord că nu contează cine este autorul (moțiunii). Doar că noi spunem în acest moment că legitimitatea este dată de cei care sunt în opoziție, PSD și AUR. Noi spunem că domnii de la USR trebuie să-și pună prima dată semnătura... Noi azi venim cu textul moțiunii”, a spus Grindeanu.

„Păi de ce să veniți cu textul moțiunii când el există deja”, spune Simion, cu foile în mână.

„Noi avem și legitimitatea dată de români, numărul de parlamentari. Suntem cel mai mare partid”, spune Grindeanu.

Joi, Marcel Ciolacu a susținut că nu vrea să intre în „șmecheriile” USR-PLUS, însă dacă acesta depune moțiune de cenzură alături de AUR, PSD o votează.