Marcel Ciolacu susține că nu vrea să intre în „șmecheriile” USR-PLUS, însă dacă acesta depune moțiune de cenzură alături de AUR, PSD o votează.

HotNews.roFoto: Hotnews

Marcel Ciolacu a insistat că până acum singura moțiune de cenzură este a PSD, care are textul scris și semnăturile a 157 de parlamentari. Însă, a precizat liderul PSD, acesta va fi depusă dacă va avea 234 de semnături adică exact câte voturi ar trebui ca Guvernul Cîțu să fie demis.

„Am văzut moţiunea de la USR, e o bătaie de joc, invocă protocolul lor din coaliţie. E bătaie de joc. Unica moţiune din acest moment e cea a PSD. USR au o hârtie în care vorbesc de protocolul lor, iar AUR au nişte hârtii pe care le flutură prin Parlament (...) Există o singură moţiune, a PSD, i-am invitat să semneze şi să vorbim asupra textului. (...) Ei nu pot să depună moţiune că n-au semnături și ei ceartă PSD? Să depună USR și AUR. Vă spun pentru prima dată: PSD-ul votează moțiunea și pică guvernul Cîțu. Să semneze, să o o depună la Parlament și eu, împreună cu toţi colegii mei o vom vota. (...) Eu nu depun moțiunea dacă n-am 234 de semnături, ce, intru pe șmecheriilor lor?”, a declarat Ciolacu la România TV.

În timp ce Marcel Ciolacu era în studioul România TV, la Digi 24, Dan Barna invoca posibilitatea ca USR-PLUS să susțină moțiunea PSD.