​​Dan Barna justifică ușa deschisă pentru George Simion. Și USR-PLUS, și AUR au același obiectiv, să-l dea jos pe Florin Cîțu, a precizat el, susținând că nu e nimic nelegitim în asta. Mai mult, liderul USR-PLUS a spus că nici nu a cerut AUR și nici AUR nu a cerut nimic USR-PLUS. El a mai precizat că mai există opțiunea susținerii moțiunii PSD.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Nu am negociat nimic cu AUR. Au avut loc discuții, cei de la AUR au spus că vor susține această moțiune de cenzură. Discuția a constat în întrebarea firească „susțineți această moțiune?” (...) Nu există nicio colaborare cu AUR. Discuția a fost de susținere a moțiunii USR-PLUS”, a spus Barna, la Digi 24.

Barna susține că, dacă moțiunea de cenzură pică, ministrii USR-PLUS își dau demisia.

El a adăugat că USR-PLUS va încerca si „calea elegantă” pentru a rezolva conflictul din Coaliție. Aceasta ar fi, insistă Barna, demisia lui Florin Cîțu pe care USR-PLUS i-o va cere în ședința Coaliției de vineri după amiază.

El l-a acuzat pe Florin Cîțu că „a luat guvernul pe persoană fizică”, iar USR-PLUS a înghițit deja „o broască” - revocarea lui Vlad Voiculescu de la Sănătate.

„În politică, dacă nu înghiți broaște. te duci contabil la CAP. Dar când meniul e numai din broaște, schimbi bucătarul”, a spus el.