​Fără o decizie în Coaliție în cazul programului „Anghel Saligny” din cauza neînțelegerii cu USR-PLUS, Florin Cîțu forțează lucrurile. Proiectul a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară, fapt care a stârnit nemulțumirea USR-PLUS care a cerut scoaterea sa imediată.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dan Barna i-a spus lui Florin Cîțu că programul nu are toate avizele necesare, lipsind de exemplu cele de la Ministerul Justiției și Ministerul Transporturilor. Mai mult, nu s-a luat o decizie în Coaliție privind această chestiune.

După o pauza de discuții de aproape o jumătate de oră, ședința de Guvern a fost suspendată până la ora 19.00, au declarat pentru Hotnews.ro, surse guvernamentale. Florin Cîțu nu vrea scoaterea de pe ordinea de zi a programului „Anghel Saligny” și le-a cerut celor de la USR-PLUS să se gândească ce fac până la ora 19.00.

Insistența lui Cîțu are kegătură cu contextul electoral din PNL, premierul-candidat la șefia partidului promitându-le primarilor bani pentru proiecte locale.

Oficial, Guvernul susține că ședința s-a suspendat în contextul începerii sesiunii parlamentare.

„Ședința de Guvern a fost suspendată și va fi reluată la ora 19. Menționăm că decizia de suspendare a fost luată în contextul începerii noii sesiuni parlamentare”, se arată într-o comunicare a guvernului.

PNL și UDMR susțin programul „Anghel Saligny”, un nou PNDL de 50 de miliarde de lei. USR-PLUS s-a opus.

”USR PLUS susţine dezvoltarea localităţilor rurale din România, dar nu prin programe de tip PNDL care înseamnă risipa banilor publici pe criterii politice. Banii din PNDL 1 şi 2 au ajuns în buzunarele baronilor locali. Nu vrem să fim părtaşi în replicarea unor practici de alocări discreţionare de bani către clientela de partid şi cu investiţii fără cap care nu au dus nicăieri la dezvoltarea reală a zonelor rurale”, se arătă într-un comunicat al USR-PLUS din august.