Senatorul PNL George Stângă și-a anunțat vineri susținerea pentru premierul Florin Cîțu în competiția pentru șefia partidului, susținând că acesta "va oferi noi perspective PNL și României". Cu mai puțin de 3 luni în urmă, în mai, parlamentarul de Galați își declara public susținerea pentru Lodovic Orban. Reamintim că senatorul PNL George Stângă este cel care, alături de președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a fost înregistrat de procurorii DNA chiar în biroul ministrului Transporturilor în timp ce îi cereau lui Cătălin Drulă să îi păstreze în funcție pe șefii Asociației Române de Salvare a Vieților Omenești pe Mare și Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-un mesaj postat vineri pe Facebook, Stângă susține că "după 25 septembrie, PNL trebuie să continue pe drumul reformelor asumate în fața românilor, dar în același timp să le accelereze".

  • "România condusă de Guvernul Florin Cîțu a făcut progrese importante. Premierul PNL a dovedit că poate să aplice acele reforme de care România are nevoie. PNL are nevoie, după 4 ani de la ultimul Congres, de un suflu nou, unul pe care premierul Florin Cîţu îl poate asigura. Suflu nou nu înseamnă doar oameni noi, ci presupune oameni care ştiu să se adapteze la noile cerinţe ale societăţii, oameni care vorbesc despre modernizare.
  • La Congresul din 25 septembrie voi alege schimbarea pentru binele PNL, pentru ca partidul să continue să crească, să se îmbunătățească și să asigure o guvernare performantă României. De aceea, îl voi susține pe Florin Cîţu, cel alături de care am făcut echipă în Senatul României timp de 4 ani.
  • Am încredere că Florin Cîţu va oferi noi perspective PNL și României. Alături de echipa formată în jurul lui Florin Cîțu putem face România liberală, modernă și dezvoltată!", a scris senatorul de Galați.

În 22 mai, într-o conferință de presă, senatorul liberal își anunța susținerea pentru Ludovic Orban la șefia PNL:

  • "Domnul președinte Ludovic Orban este garanția faptului că toate aceste obiective de investiții se vor derula, vor fi date în folosință la termenele care au fost prevăzute în contractele de finanțare (...)
  • Cred că prin expunerea pe care am făcut-o în partea de introducere a conferinței de presă am dat foarte clar de înțeles pe cine susțin. Eu personal îl susțin pe Ludovic Orban la președinția Partidului Național Liberal. Sunt foarte multe lucruri pe care le-a făcut pentru Galați și pentru gălățeni, pentru primarii PNL, au fost investiții majore aduse în județul Galați.
  • Și, evident, că nu doar eu, ci și organizația, care la începutul acestui an, cred că în luna februarie, într-o ședință de Birou Politic Județean, a dat o decizie prin care în unanimitate s-a hotărât să-l susținem pentru un nou mandat pe dnul președinte Ludovic Orban".

Reamintim că senatorul PNL George Stângă și președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, au fost înregistrați de procurorii DNA chiar în biroul ministrului Transporturilor în timp ce îi cereau lui Cătălin Drulă, să îi păstreze în funcție pe șefii Asociației Române de Salvare a Vieților Omenești pe Mare și Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați, după cum rezultă din propunerea de arestare preventivă transmisă de procurorii DNA Tribunalului Constanța, consultată de G4Media.ro. Un fost general SIE apare și el în stenogramele DNA referitoare la traficul de influență privind favorizarea unei companii turce care participa la licitații organizate de Ministerul Transporturilor, mai reiese din propunerea de arestare în dosarul care îi vizează pe șefii Asociației Române de Salvare a Vieților Omenești pe Mare.

Procurorii arată în propunerea de arestare că intervenția celor doi liberali ar fi avut loc la rugămintea liderului PNL Constanța, Bogdan Huțucă, dar și pentru ca senatorul Stângă să demonstreze că are influență politică și pentru ca să câștige astfel conducerea PNL Galați, potrivit susținerilor lui Stângă și Iulian Dumitrescu.