Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a criticat guvernul pe tema restricțiilor pentru persoanele nevaccinate, acuzându-l pe Klaus Iohannis că împarte oamenii în răi și buni și amenințând că va ține congresul partidului în față la Cotroceni.

Marcel CiolacuFoto: PSD

”Înțeleg că au voie la concerte până la 75.000 de oameni dacă sunt vaccinați. E un drept al omului, nu poți sa faci asta. Dar la mitinguri? Ei au congres cu peste 5.000 de oameni, în sală. Iar la miting au voie 500 de oameni în Piața Victoriei. Asta înseamnă democratie pentru ei”, a comentat el, la România TV.

”Dacă rămâne această aberație, voi propune să facem un congres al PSD în față la Cotroceni. Ați auzit vreun PSD-ist că împarte oamenii în buni și răi, ca domnul Iohannis? Domnul Chirilă ce face, cânta doar la vaccinați? Aberații. În loc să lase specialiștii, pentru că e clar că este un pariu necâștigat al guvernelor Orban și Citu, asta cu vaccinarea, vii și ameninți oamenii că nu au voie la mall. Bă, dar cine ești tu?”, a mai comentat Ciolacu.

De la 1 august vor intra în vigoare noi măsuri de relaxare, însă cu multe restricții pentru persoanele nevaccinate împotriva COVID-19. De exemplu, barurile, cluburile și discotecile vor fi deschise până la ora 02.00, dar vor avea acces doar persoanele vaccinate.

Secretarul de stat Raed Arafat susține că limitarea accesului persoanelor nevaccinate ar fi și o soluție "intermediară" închiderii unor spații precum restaurante, în cazul creșterii ratei de infectare, susținând că nu este vorba de discriminare. Mai mult, el îi încurajează pe oameni să anunțe autoritățile dacă observă că nu sunt controale în locurile în care ar trebui să aibă acces doar cei vaccinați.