Președintele PNL Ludovic Orban a declarat marți că este problema premierului Florin Cîțu dacă documentul privind campania internă este real sau nu. Orban a spus că își menține afirmațiile potrivit cărora, dacă documentul este veridic, consilierul de stat al premierului care l-a elaborat trebuie să plece de la Guvern pentru că este plătit din bani publici pentru activități legate de interesul public.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Nu am vorbit cu premierul despre acel document. (...) Toți consilierii de stat și toți secretarii de stat trebuie să-și desfășoare activitatea pentru îndeplinirea obligațiilor în interes public. Este problema premierului ( dacă documentul este real- n.red). Eu am dat un răspuns: dacă documentul este real, cine l-a făcut trebuie să plece. Nu mă pot pronunța dacă este real.( ... ) Repet, m-am uitat în mare pe document și sunt o serie de elemente care îi dau o anumită veridicitate”, a declarat Ludovic Orban la ședința coaliției de guvernare.

Premierul Florin Cîțu a declarat marți, că nu își asumă documentul cu antetul Guvernului prin care se stabileau direcțiile de comunicare pentru campania internă a PNL. Florin Cîțu s-a contrat cu jurnaliștii minute bune susținând că documentul nu a fost înregistrat la cancelaria primului-ministru după ce anterior recunoscuse că, au fost emise mai multe documente de către colaboratorii "în exces de zel".

"Nu îmi place concluzia pe care ați spus-o, nu știu dacă e adevărată. Colaboratorii mei au emis foarte multe documente în exces de zel. Nu îmi aduc aminte să fi văzut documentul. Cei care spun că este un document real să vină și cu probe (...) Sunt multe documente care există cu propuneri", a declarat premierul la Palatul Parlamentului.

Ludovic Orban și Florin Cîțu își dispută șefia PNL, la congresul ce va avea loc în septembrie.