Primarul Clujului, Emil Boc, un susținător declarat al premierului Florin Cîțu în competiția cu Ludovic Orban pentru conducerea PNL, a făcut o comparație între situația premierului și cea a cancelarului Germaniei, Angela Merkel şi a fostului premier britanic Margaret Thatcher, care au deţinut în acelaşi timp funcţii administrative şi politice la cel mai înalt nivel: "Vă imaginaţi în Germania un cancelar să nu fie şi preşedinte de partid şi să aibă performanţă? Nu există!".

Emil Boc si Florin CituFoto: gov.ro
  • "Eu mă uit la Germania. Cancelarul actual, Angela Merkel, care îşi va încheia curând mandatul, a fost aleasă preşedinte de partid şi premier din 2005. Vă imaginaţi în Germania un cancelar să nu fie şi preşedinte de partid şi să aib[ performanţă? Nu există!
  • Robert (Robert Sighiartău – n.r.) vorbea de Margaret Thatcher în Marea Britanie. V-aţi fi închipuit ca Margaret Thatcher să nu fie şi preşedinta Partidului Conservator ca să poţi duce un program de reformă? Şi sistemul nostru constituţional aşa este alcătuit: trebuie preşedintele partidului şi premierul să aibă... mai ales în guverne de coaliţie cum a avut şi Merkel.
  • Ar fi rezistat Merkel 15 ani în viaţa publică să conducă coaliţii dacă nu ar fi fost şi preşedinta Uniunii Creştin Democrate? Nu ar fi rezistat. Deci trebuie să ne gândim şi din această, perspectivă", a spus Boc în discursul ţinut sâmbătă seară la conferinţa de alegeri din PNL Sălaj, conform News.ro.

El a mai susținut că alegerile din PNL nu sunt împotriva cuiva și că "fiecare om din partid a făcut, la timpul lui, cât s-a putut" şi trebuie să i se mulțumească pentru că a dus partidul acolo unde este astăzi.

  • "Aceste alegeri nu sunt despre justificarea pierderii alegerilor anterioare, sunt despre câştigarea celor următoare”, a mai spus Boc.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Emil Boc intervine în scandalul dintre Cîțu și Orban: Războaiele interne trebuie să se încheie sau aceste războaie interne vor pune capăt performanţei PNL în 2024