Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a comentat, vineri, afirmaţia lui Florin Cîţu potrivit căreia ar fi convins o Românie să fie prim-ministru. “Candidatul oficial la funcţia de prim-ministru al PNL în campania electorală am fost eu”, a transmis Orban, adăugând, de asemenea, că negocierile pentru formarea coaliţiei au fost conduse tot de el.

Florin Citu si Ludovic OrbanFoto: Agerpres

Orban a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă la Brăila, ce părere are despre afirmaţia premierului Florin Cîţu care a declarat că a reuşit să convingă o Românie să fie prim-ministru şi crede că nu îi va fi greu cu membrii PNL pentru a fi ales preşedinte al partidului, transmite News.ro.

“Candidatul oficial la funcţia de prim-ministru al PNL în campania electorală am fost eu. La negocieri, după prima formă a mandatului, că prima formă a mandatului a fost Florin Cîţu premier şi Ludovic Orban preşedintele Camerei Deputaţilor, am flexibilizat mandatul după un blocaj de şase zile, cu a doua variantă Ludovic Orban premier şi Florin Cîţu preşedintele Senatului şi asta a deblocat negocierile, dar până la urmă decizia, preferinţa pentru Florin Cîţu, între mine şi Florin Cîţu pentru poziţia de premier, preferinţa a fost manifestată de partenerii de coaliţie de la USR-PLUS la momentul respectiv. Iar până una alta, negocierile au fost conduse de mine. Negocierile de formare a acestei coaliţii au fost conduse de preşedintele PNL, adică de mine”, a afirmat Ludovic Orban.

Premierul Cîțu crede că e simplu să convingă "niște colegi" să-l susțină pentru șefia PNL, în condițiile în care a "convins o Românie să fiu prim-ministru". Declarația a fost făcută joi, la Alba Iulia, după o întâlnire cu filiala locală a PNL.

Reamintim că de câteva săptămâni, Florin Cîțu este într-o continuă campanie pentru a strânge susținători în partid. În calitate de premier își găsește săptămânal motive pentru a efectua vizite prin țară, ocazii cu care are și întâlniri politice cu șefii filialelor PNL.