Războiul continuă în interiorul PNL cu atacuri directe la persoană. Secretarul general al PNL. Robert Sighiartău. și deputatul Florin Roman l-au criticat luni, în ședința Biroului Executiv pe Ludovic Orban. Cei doi l-au acuzat pe președintele PNL că poartă o campanie murdară împotriva lui Florin Cîțu și că suferă de sindromul ceaușist. În replică, Ludovic Orban a spus că va stabili cu Florin Cîțu termenii campaniei electorale interne.Tensiunile au loc în plină competiție pentru șefia PNL. Reamintim că liderii liberali s-au criticat în week-end prin intermediul declarațiilor de presă.

Orban, Sigartău, Turcan - ședința BEX PNL Foto: PNL

Deputatul Florin Roman a fost primul care l-a atacat pe Ludovic Orban și l-a acuzat că joacă murdar și că poartă o campanie dură împotriva lui Florin Cîțu.

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău i-a reproșat liderului PNL că a trădat interesele partidului.

"Nu mi se pare normal să spuneți minciuni și să ne faceți trădători. Acesta este un sindrom ceaușist - cine nu e cu noi, e împotriva noastră. I-ați făcut pe toți trădători, pe cei care nu sunt cu dvs, numai Ceaușescu îi numea pe toți trădători. Prietenii dvs. duc o campanie mizerabilă împotriva noastră, am fost și amenințat telefonic, voi depune plângere penală (...) Domnule Orban, înțeleg ca va lasă nervii prin filiale, ați coborât atacul mult prea jos. Ați ajuns să mă amenințati cu plângeri penale pentru ca respect statutul.

Domnule Orban - mai rămâne să amenințati că veți cădea propriul guvern precum Dragnea sau să faceți ce a făcut Tăriceanu (aluzie la rupere). Cei doi au ieșit din viața publică rușinos. L-ați abandonat pe acel Ludovic Orban care a câștigat Congresul din 2017 și în care am crezut, alături de care am fost. Dumneavoastră și nu altcineva ați abandonat interesele majore ale PNL și ați ales propriile interese. Nu mai sunteți Ludovic Orban care a câștigat Congresul din 2017. Semănați tot mai mult cu Liviu Dragnea ca manieră de a conduce un partid. Sper că nu veți ajunge ca Dragnea să vă sacrificați propriul guvern”, ar fi spus Robert Sighiartău, conform surselor HotNews.ro, participante la ședinta BEX.

În replică, Ludovic Orban ar fi spus că va stabili cu Florin Cîțu termenii campaniei electorale interne. ”Colegii dvs, prietenii dvs. duc o campanie mizerabilă împotriva celor care susțin alt candidat, eu nu sunt de acord cu atacuri murdare”, ar fi afirmat Orban, potrivit surselor citate.

La finalul ședinței BEX, Ludovic Orban a spus, referitor la discuțiile interne, că "unii încearcă să deformeze realitatea" și că este "o minciună"

"Văd că aveți niște citate date pe surse, care nu corespund cu ceea ce s-a întâmplat. Din punctul meu de vedere, eu îmi respect angajamentul de a face o campanie pozitivă, despre programele, proiectele și leadershipul pe care îl voi asigura în următorii ani. Vă rog să nu citați ceea ce primiți pe surse din BEX, eu nu comentez. Acei oameni - pe care nu vreau să-i calific - sunt oameni care doresc să deformeze realitatea din interiorul unei ședințe PNL. Este o minciună (n. red informația potrivit căreia a fost comparat cu Ceaușescu și Dragnea). În ceea ce mă privește, eu respect fiecare membru al PNL. La baza fiecărei decizii pe care am luat-o în ultimii 4 ani am avut consultări, sondaje, cercetări.”, a declarat Ludovic Orban.

Atacurile au loc în plină competiție pentru șefia PNL. Reamintim că liderii liberali s-au atacat în week-end prin intermediul declarațiilor de presă. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că, în timpul negocierilor pentru formarea coaliţiei şi a Guvernului, a fost "părăsit" de echipa de negociere din care făceau parte Rareş Bogdan, Raluca Turcan şi Robert Sigartău, care au încercat să provoace convocarea nestatutară a unui Birou Politic Naţional "pentru a arunca în aer formarea coaliţiei".

În replică liberalii Raluca Turcan, Robert Sighiartău și Rareș Bogdan l-au acuzat pe acesta că a renunţat la trei ministere importante - Fonduri Europene, Transporturi şi Dezvoltare pentru a obţine funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.