Marcel Ciolacu afirmă că este ”structural diferit” de Ion Iliescu şi nu se regăseşte în tipul de om politic pe care acesta l-a reprezentat. ”Cu toate neajunsurile şi cu toate bunele şi relele, eu cred că Ion Iliescu a făcut mai mult bine României, decât rău”, a susținut liderul PSD.

Ion Iliescu (foto arhiva)Foto: Agerpres

Marcel Ciolacu a declarat, la Kanal D, că este ”structural diferit” de Ion Iliescu, dar acesta a fost ”omul şi decidentul acelui moment”.

”Cu toate acuzele care s-au adus lui Ion Iliescu, România a luat-o în direcţia bună. Cu toate neajunsurile şi cu toate bunele şi relele, eu cred că Ion Iliescu a făcut ai mult bine României, decât rău, dar nu ma regăsesc în omul politic”, a declarat Marcel Ciolacu.

Acesta a afirmat că discută cu toţii foştii preşedinţi ai PSD, mai puţin cu Liviu Dragnea.

În luna martie, Ion Iliescu a spus, într-un interviu dat de ziua sa, că și-ar dori mai mult de la PSD, că urmărește cu atenție ce se întâmplă în partid, dar că nu are discuții directe cu cei din conducere.

"Nu aș vrea să fac aprecieri care să influențeze în vreun fel părerea oamenilor și situația din partid. Urmăresc cu interes, mi-aș dori mai mult, dar nu vreau să fac aprecieri. Din păcate, nu sunt prezent în activitatea conducerii de partid. De la distanță urmăresc. Doar ce se scrie în presă, nu am o relație nemijlocită cu conducerea actuală și nu vreau să fac aprecieri", a afirmat el.

Un judecător de cameră preliminară de la Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, luna trecuta, restituirea la Parchetul Militar a Dosarului Revoluției, în care fostul Ion Iliescu este acuzat de săvârșirea unor infracțiuni contra umanității.