Prima moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu va fi categoric depusă și votată de PSD în actuala sesiune parlamentară, care se încheie la sfârșitul acestei luni, a declarat marți Marcel Ciolacu. El susține că textul moțiunii va fi făcut public săptămâna viitoare.

Ciolacu, plen Camera Deputaților Foto: PSD

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a susținut marți că a început negocierile cu parlamentari de la alte partide pentru susținerea moțiunii, iar săptămâna viitoare va fi făcut public textul documentului: "Categoric în această sesiune va fi depusă şi votată această moţiune".

Întrebat dacă PSD va fi susţinut de parlamentarii AUR, Ciolacu a răspuns: "Nu există nicio garanţie în politică, dar când va fi dat publicităţii textul moţiunii am să o transmit şi celor de la formaţiunea AUR. (...) E posibil să fie semnată şi de către anumiţi parlamentari neafiliaţi. Sunt suficiente voturi. Cu adevărat o să transmit textul moţiunii mai multor parlamentari şi afiliaţi şi neafiliaţi”.

În 26 mai, liderul PSD anunța că moțiunea de cenzură va fi depusă în 14 iunie, pentru "eșecul PNRR": "Tot ce ştim despre PNRR este că nu vizează dezvoltarea României, ci e un plan de austeritate pentru toţi românii. Răspunsul PSD nu poate fi decât unul singur - pe 14 iunie depunem moţiune de cenzură având ca obiect principal eşecul Guvernului în privinţa PNRR”.

Este prima moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, învestit în decembrie 2020.

Moţiunea simplă a PSD împotriva ministrului Cristian Ghinea

Ciolacu a anunțat, de asemenea, că PSD va depune miercuri moţiunea simplă împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, iar social-democraţii vor avea şi întrebări pentru acesta în legătură PNRR, scrie News.ro.

"Mâine (miercuri - n.r.) vom depune moţiunea simplă împotriva domnului ministru Ghinea şi să fim foarte clari – pe PNRR. Avem nişte întrebări la domnul ministru Ghinea. De ce avem zero euro pentru irigaţii? De ce prioritate de sute de milioane de euro are o destinaţie cu dedicaţie? De ce firmele româneşti nu primesc niciun euro prin PNRR, la capitolul granduri?”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul şedinţei conducerii PSD.