Florin Cîțu susține că nu are ce să îi reproșeze actualului președinte al PNL, Ludovic Orban, dar că va candida la șefia partidului pentru că "se poate mai bine" și este momentul ca "PNL să facă un pas spre o conducere nouă, europeană", iar partidul "are oameni care nu vor să mai facă compromisuri". El a mai susținut că "și în coaliție lucrurile ar fi tranșate mai simplu dacă ar fi el președintele PNL".

Citu la lansarea candidaturiiFoto: Hotnews

Florin Cîţu a susținut luni seară, la Digi 24 că, din punctul său de vedere, competiţia pentru șefia PNL "este tranşată", iar el a demonstrat deja, ca ministru al Finanţelor, ceea ce a avut de demonstrat

Premierul a spus că motivul candidaturii sale la conducerea partidului ar fi că "PNL și România au nevoie de un suflu nou": "Este rândul şi PNL să facă acest pas spre o conducere nouă, să mergem spre o viziune nouă, europeană, avem nevoie de reformă. PNL este cel mai longeviv partid din România, iar liberalismul a fost ceea ce a salvat România anul trecut din criză. (...) Dar eu cred că e nevoie să forţăm puţin lucrurile, să forjăm, să avem această reformă sau liberalismul trebuie, aşa cum îl văd şi eu, trebuie aplicat ca să ne asigurăm această perioadă de opt ani de zile de guvernare".

Întrebat ce lipseste acum PNL, Cîțu a spus că partidul "poate mai mult, are resurse și oameni care vor reformă și nu mai vor să facă compromisuri" și a susținut că el nu va face niciodată compromisuri.

  • "PNL are resurse, are resurse umane în primul rând, oameni care doresc reformă, care nu vor să mai facă compromisuri, oameni care să fie mândri în fiecare moment că sunt membri ai PNL, să nu existe niciun moment în care să nu fie mândri de faptul că sunt în PNL.
  • Au existat şi momente mai dificile, de aceea vă spun că eu nu voi face compromisuri niciodată şi deja mă ştiţi foarte bine. În patru ani de zile ca senator, ministru al Finanţelor, am fost cel mai atacat om de PSD, niciodată nu am cedat un centimetru în faţa PSD. Asta este direcţia în care vom merge: liberalism”, a spus Florin Cîţu.

El a mai susținut că cel mai important pentru partid este poată reglementa reformele, iar pentru asta trebuie să fie la guvernare cel puțin 8 ani.

Despre un posibil tandem cu primarul Clujului, Emil Boc, care și-a anunțat susținerea pentru el la conducerea PNL, Cîțu a susținut că nu a discutat așa ceva, dar nu a exclus ca Boc să fie unul dintre vicepreședinții PNL.

Chestionat dacă este nemulțumit de modul în care Ludovic Orban conduce partidul, Cîțu a răsăuns: "Nu e adevărat, doar că spun că se poate mai bine. Faptul că vreau să preiau această responsabilitate înseamnă că cred că lucrurile pot merge mai bine".

Întrebat de ce ar fi mai bună guvernarea dacă el ar câştiga preşedinţia partidului, Cîţu a susținut că "lucrurile vor fi tranşate mai simplu” şi în coaliţia de guvernare, iar comunicarea se va îmbunătăţi.

Liberalii reuniți, duminică, în ședința Consiliului Național au decis că viitorul președinte al partidului va fi ales în cadrul Congresului pe 25 septembrie, când va avea loc confruntarea între actualul lider al formațiunii Ludovic Orban și Florin Cîțu.

CITEȘTE ȘI: