Președintele PNL, Ludovic Orban, a comentat, la cald, anunțul premierului Florin Cîțu de a candida la șefia partidului, spunând că ”avem o competiție furmoasă”, care ”arată românilor că liberalii au resurse umane puternice și este un partid capabil să asigure buna guvernare”.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Avem în față o competiție frumoasă, avem în faţă o ocazie de a prezenta viziunea, obiectivele și proiectele fiecăruia dintre candidaţi, astfel încât să arărăm românilor că PNL este un partid cu resursă umană puternică și capabil să asigure buna guvernare”, a comentat el anunțul lui Cîțu de a-l concura la congresul partidului.

Întrebat dacă va rămâne preşedinte al Camerei Deputaţilor oricine va câştiga șefia PNL, Orban a afirmat: ”Sunt prevederi statutare care se aplică şi care stabilesc care sunt organismele statutare care iau decizii legate de susţinerea reprezentanţilor PNL în funcţii publice, iar acele decizii nu vor fi luate decât după Congres de toţi aceia care vor fi aleşi în funcţii care le dau drept de reprezentare în organismele statutare”.

Ludovic Orban era singurul care își anunțase oficial candidatura pentru un nou mandat la președinția PNL, în perspectiva congresului care ar urma să aibă loc pe 25 septembrie.

Consiliul Național al PNL se reunește duminică pentru a stabilii detaliile congresului.

Înaintea ședinței Consiliului, premierul Florin Cîțu și-a anunțat candidatura la șefia PNL. ”Sunt un liberal care a trăit toată viața după principiile liberale. De multe ori am spus că doar liberalismul salvează România. PNL are nevoie de un suflu nou. Vă garantez că vom fi cel puțin 8 ani la guvernare”, a spus Cîțu. (Știre actualizată)