Dan Barna nu exclude o candidatură a lui Cătălin Drulă la șefia USR-PLUS, la Congresul din septembrie al partidului. Până acum, și-au anunțat candidatura pentru funcția de președinte al formațiunii Dan Barna și Dacian Cioloș.

Cătălin DrulăFoto: Captura Facebook

Întrebat joi, la Digi24, despre o eventuală candidatură a lui Cătălin Drulă la Congresul USR-PLUS, Barna a răspuns: "Dacă își va dori să facă asta, eu m-aș bucura. Este una dintre personalitățile politice în foarte mare ascensiune în partidul nostru. Vom vedea. Va fi o decizie pe care o va lua Cătălin și o vom lua și noi ca partid”.

Potrivit lui Barna, Congresul USR-PLUS la care va fi aleasă noua conducere va avea loc la jumătatea lunii septembrie, până acum nefiind stabilită data exactă.

Co-preşedintele USR-PLUS, Dan Barna, declara la începutul lunii că va candida la congresul formaţiunii din acest an pentru că doreşte să ducă mai departe acest proiect: "Este un proiect la care am muncit foarte mult timp şi doresc să îl duc mai departe".

El spunea că la finalul lunii iunie vor avea loc alegeri pentru liderii judeţeni USR-PLUS din toată ţara.

În 16 aprilie, fuziunea dintre USR și PLUS a fost aprobată de către Curtea de Apel București. Fuziunea dintre cele două partide va fi definitivată doar în congresul partidului.

USR şi PLUS au adoptat în 15 august 2020, într-un congres desfăşurat online, protocolul de fuziune a celor două partide.