Fuziunea dintre USR și PLUS a fost aprobată, vineri, de către Curtea de Apel București, anunță Dan Barna și Dacian Cioloș, spunând că astfel "voința membrilor celor două partide devine realitate". Decizia instanței - care este definitivă - vine într-un moment critic în coaliția de guvernare, declanșat de decizia lui Florin Cîțu de a-l demite pe Vlad Voiculescu.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit deciziei Curţii de Apel Bucureşti, formaţiunea rezultată prin fuziune va fi înregistrată în Registrul Partidelor Politice de la Tribunalul Bucureşti.

În 30 octombrie 2020, Tribunalul Bucureşti a admis cererea de fuziune între cele două partide, însă decizia a fost contestată de două persoane. Vineri, Curtea de Apel Bucureşti a respins cererile de intervenţie şi contestaţiile și a menținut decizia Tribunalului.

Fuziunea dintre cele două partide va fi definitivată doar într-un congres al partidului.

"Este încă un pas important înainte pentru USR PLUS, în ceea ce privește proiectul care aduce reformă și schimbare în România. Decizia de astăzi a instanței ne așază în logica unui partid puternic, care a adunat împreună cele mai importante energii de schimbare și reformă din societatea românească", spune Dan Barna, citat într-un comunicat de presă transmis de USR-PLUS.

El le mulțumește colegilor săi care "au avut tăria și înțelepciunea de a trece peste toate dificultățile inerente" și lui Dacian Cioloș "pentru echilibrul și perseverența de a fi parteneri în acest proiect și de a construi o forță politică credibilă“.

"De mai bine de doi ani, cele două partide, USR și PLUS, au fost în logica unei singure echipe, iar aprobarea fuziunii de astăzi doar formalizează ceea ce noi simțeam deja natural. Suntem de azi un sigur partid, unul puternic, cu cea mai mare dorință de reformare a țării, un partid cu aleși locali, naționali, europeni și cu membri în Guvern. Fuziunea este, de astăzi, definitivă, în ciuda multora care au încercat să împiedice acest moment. Îi mulțumesc lui Dan Barna pentru că am reușit să aducem proiectul politic în acest punct“, a declarat Dacian Cioloş, copreședinte USR PLUS.

USR şi PLUS au adoptat în 15 august 2020, într-un congres desfăşurat online, protocolul de fuziune a celor două partide.