​​Președintele Klaus Iohannis le cere liberalilor să ia distanță de primarul de Iași, Mihai Chirica, inculpat de DIICOT într-un dosar de înșelăciuni cu un teren aparținând municipalității.

HotNews.roFoto: Hotnews

Întrebat dacă PNL nu ar trebui să aibă o reacție în acest caz, în condițiile în care și seful CJ Iași, Costel Alexe, are probleme penale, șeful statului a răspuns: „Ar fi cazul să reacționeze politic și PNL. Dacă nu o va face în următoarele zile, voi avea o discuție”.

Întrebat cât mai contează cuvântul său în PNL, având în vedere că liberalii nu au luat nicio decizie nici în cazul lui Alexe, Iohannis a spus: „vom vedea”.

Primarul PNL al Iașiului Mihai Chirica are calitatea de inculpat în dosarul DIICOT de înșelăciune cu un teren ce aparține Primăriei Iași, în care sunt implicați avocați, notari și funcționari publici, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare. Este al doilea dosar penal în care este vizat primarul Iașiului.

Liderii ieşeni ai USR-PLUS cer PNL să-i retragă sprijinul politic primarului Mihai Chirica, inculpat în dosarul de corupție în care sunt vizați notari, avocați și funcționari publici. Ei îi cer preşedintelui PNL, Ludovic Orban, să-l suspende de urgenţă pe Chirica din funcţiile politice şi "să se delimiteze de acest personaj sinistru".