Deputata Cosette Chichirău, copreşedinte al filialei USR PLUS Iaşi, îi transmite liderului PNL Ludovic Orban că nu trebuie să își facă „griji pentru bugetul Iaşiului, ci pentru colegii de partid”, după ce la Primăria Iaşi, condusă de liberalul Mihai Chirica, „au trecut astăzi mascaţii ca să ridice nişte documente”.

Cosette ChichirauFoto: Facebook

„Domnule Orban, astăzi au trecut ”mascatii” pe la Primăria Iași ca să “ridice niște documente”. Nu vă faceți griji pentru bugetul Iașului, ci pentru colegii de partid. USRPLUS este cel mai mare partid din municipiul Iași și cel mai responsabil. Însă vrem să știm dacă vom mai avea interlocutor la Primărie sau dacă mergem direct în anticipate. Așa că am rugămintea să sunați la Primăria Iași și să-i rugați să facă publice toate contractele din ultimii 6 ani, de când este primar Mihai Chirica. Înainte să dăm un miliard de lei (bugetul pe 2021) pe mâna cuiva, am vrea să știm dacă acel cineva mai rămâne în libertate”, a scris Cosette Chichirău, luni, într-o postare pe Facebook.

Reacţia lui Cosette Chichirău vine după ce preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni dimineață, referindu-se la situaţia de la Iaşi unde nu a fost adoptat bugetul local din cauza dezacordurilor dintre PNL şi USR PLUS, că „oamenii trebuie să înţeleagă că, aşa cum sunt într-o coaliţie la guvernare, şi la nivel local trebuie găsite soluţii pentru a fi susţinute lucrurile importante pentru comunitate”. „În mod clar, dacă PSD-ul votează împotrivă, măcar partenerii noştri să găsească o soluţie pentru a putea trece bugetul Iaşiului”, a spus Orban într-o conferinţă de presă.

Tot luni dimineață, anchetatorii au descins la Primăria Iași, într-un dosar instrumentat de DIICOT. Conform procurorilor, ancheta vizează o grupare constituită din 2016 specializată în obținere frauduloasă de terenuri din patrimoniul instituției publice, pe care ar fi urmat să fie construite blocuri de locuinţe, și ar fi implicați funcționari publici, notari și avocați. Primarul Mihai Chirica susţine că anchetatorii au ridicat de la sediul Primăriei Iaşi o serie de documente, iar dosarul ar fi fost deschis ca urmare a unei sesizări făcute de municipalitate la începutul anului.

Citește și: