Demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, este nejustificată și reprezintă un act de agresiune în coaliție din partea premierului Florin Cîțu, afirmă deputatul USR Ionuț Moșteanu. Întrebat dacă USR ia în calcul ieșirea de la guvernare, el a spus că această variantă este susținută de unii dintre colegii săi și că astăzi se va tranșa în ședința birourilor reunite ale USR-PLUS.

Ionut MosteanuFoto: Agerpres
  • "Nu mi se pare deloc justificată această decizie a premierului, mai ales că luni a fost o discuție în coaliție unde părea că s-au clarificat lucrurile și că mergem în continuare pe actuala formulă guvernamentală (...)
  • Este un act de agresiune în coaliție din partea premierului", a declarat Moșteanu, lider al deputaților USR-PLUS.

El a subliniat că Vlad Voiculescu are toată susținerea USR-PLUS. Întrebat dacă USR-PLUS ar putea ieși de la guvernare în urma acestei decizii a premierului, Moșteanu a spus că urmează o întâlnire a forurilor statutare ale partidului.

Întrebat, în Parlament, dacă USR ia în calcul ieșirea de la guvernare, el a spus că această variantă este susținută de unii dintre colegii săi și că astăzi se va tranșa în ședința birourilor reunite ale USR-PLUS.

  • "Orice variantă este pe masă, sunt colegi care susțin și această variantă (...) Vom lua acolo (n.r. - în birourile reunite) decizia dacă și cum continuăm. În primul rând, vom decide dacă mergem în continuare în acestă coaliție
  • (...) Am fost corecți, suntem corecți și vrem să fim tratați corect", a afirmat deputatul USR, spunând că așteaptă toate deteliile legate de motivele care au stat la baza demiterii ministrului Sănătății.

El consideră că ordinul privind schimbarea criteriilor de carantinare publicat marți în Monirorul Oficial ar fi fost doar un pretext pentru demiterea lui Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu a fost demis din funcţia de ministru al Sănătăţii, iar premierul Florin Cîţu a anunțat că i-a trimis preşedintelui Klaus Iohannis documentele necesare.

  • ”Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Preşedinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcţia de ministru al Sănătăţii a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcţiei va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătăţii”, a anunțat premierul pe pagina de Facebook a Guvernului.

Totodată, Florin Cîţu a decis demiterea din funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii a Andreei Moldovan.

Picătura care ar fi umput paharul este ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan privind noile criterii de carantinare. De altfel, aceasta a fost chemată si ea la întâlnirea pe care premierul a avut-o miercuri la Guvern cu Dan Barna și Vlad Voiculescu.

Liderii Coaliției s-au reunit luni, în ședința săptămânală, pentru a tranșa scandalul dintre PNL și USR izbucnit public odată cu evacuarea spitalului Foișor și care a aruncat în aer nemulțumirile liberalilor la adresa ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

La finalul ședinței, Dan Barna a anunțat că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, rămâne în funcție, iar Coaliția de guvernare merge mai departe: "Continuăm în această structură pentru că este foarte important ca acest guvern să îşi îndeplinească programul de guvernare".

Într-un interviu la HotNews LIVE, marți, după ședința coaliției, Dan Barna susținea că Vlad Voiculescu este "de departe cea mai bună opțiune a coaliției pentru că și-a asumat reforme” în Sănătate: "Vlad nu e perfect, nu e un diamant în ceea ce înseamnă managementul sistemului de sănătate, dar e de departe cea mai bună opțiune a coaliției pentru că e un om care și-a asumat aceste reforme".

Liderul PNL, Ludovic Orban, spunea că le-a transmis clar celor din USR-PLUS, în ședința Coaliției, că decizia politică a menținerii în funcție a lui Vlad Voiculescu le aparține exclusiv, iar PNL "privește cu îngrijorare la modul în care este gestionat Ministerul Sănătății".