Liderii Coaliției s-au reunit luni, în ședința săptămânală, pentru a tranșa scandalul dintre PNL și USR izbucnit public odată cu evacuarea spitalului Foișor și care a aruncat în aer nemulțumirile liberalilor la adresa ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Liberalii au scăzut tonul criticilor, în ședința Biroului Executiv, la recomandarea lui Ludovic Orban. Surse politice au declarat pentru HotNews.ro că în scandalul din Coaliție ar fi intervenit președintele Klaus Iohannis, care le-ar fi transmis liberalilor că nu este momentul potrivit pentru un conflict în interiorul Coaliției în contextul actual și că România are nevoie de stabilitate politică.

Acord Coalitie PNL, USR-PLUS, UDMRFoto: Captura video

UPDATE 13.43 Ședința coaliției s-a încheiat

UPDATE 12.30 Potrivit surselor HotNews.ro, în ședința BEX a liberalilor vicepreședintele Ben Oni Ardelean a fost cel care a cerut măsuri în ceea ce îl privește pe Vlad Voiculescu însă, Orban l-ar fi oprit pe acesta i-ar fi spus că „stabilitatea coaliției e mai importantă” și că "răspunderea politică pentru menținerea lui Voiculescu în funcție aparține în exclusivitate USR PLUS”.

Alături de Ardelean s-ar fi poziționat și Marian Petrache care ar spus că PNL se duce la vale pe greșelile făcute de Vlad Voiculesu și că trebuie luată o decizie tranșantă în ceea ce îl privește pe acesta.

UPDATE 12.00 Ședința Coaliției a început. La discuții participă Florin Cîțu, Ludovic Orban, Dan Barna și Ionuț Moșteanu.

Vicepremierul Dan Barna a declarat luni, la Parlament, că soluția tensiunilor din Coaliție „este dialogul”. Liderul USR a mai spus că a avut o discuție cu liberalii și că nu se va ajunge la o solicitare de demisie, în ceea ce îl privește pe ministrul Sănătății Vlad Voiculescu.

UPDATE 10.45 În debutul ședinței BEX, președintele PNL, Ludovic Orban le-a cerut liberalilor să se abțină de la comentarii publice pentru că răspunderea politică pentru menținerea lui Vlad Voiculescu aparține USR-PLUS, susțin participante la ședință.

Mai mai mulți lideri ai partidului intenționează să îi ceară premierului Florin Cîțu măsuri în ceea ce privește gafele ministrului Vlad Voiculescu și să ceară remanierea acestuia.

Cu toate acestea, surse politice au declarat pentru HotNews.ro că situația se va detensla ședința biroului executiv a PNL programată la ora 10.00, înaintea ședinței de Coaliție.

În week-end mai mulți liberali au cerut public demisia lui Vlad Voiculescu. Vicepreşedintele PNL Ben Oni Ardelean a declarat sâmbătă că va solicita premierului Florin Cîţu, în cadrul Biroului Politic Naţional al partidului, demiterea de urgenţă a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

De asemenea, Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a lansat un atac deschis, sâmbătă seară, la Raed Arafat, Nicușor Dan și Vlad Voiculescu, cerând ca aceștia să dea explicații pentru situația de la Spitalul Foișor. Liderul liberal a susținut că cei trei nu au ajuns în funcții „pentru că i-au pus părinții și bunicii lor”, ci pentru că partidele din Coaliție și Klaus Iohannis au făcut campanie și i-au adus la putere.

De partea cealaltă, USR-PLUS au făcut un zid în fața lui Vlad Voiculescu și anunțat public că acesta are toată susținerea lor pentru continuarea mandatului de ministru al Sănătății.

Nemulțumirile mocnesc de câteva săptămâni în Coaliție și au izbuncit public vineri, după ce Corpul de control al premierului a sesizat „in rem” Parchetul General în legătură cu accesarea Registrului Electronic Național de Vaccinări (RENV) cu parola Ministerului Sănătății.

USR-PLUS a convocat o ședință de urgență prin care au anunțat că Birourile Naţionale Reunite ale USR şi PLUS îşi reafirmă "susţinerea totală" pentru ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi "lupta sa pentru transparentizarea şi reformarea sistemului public de sănătate" şi cer Corpului de Control al premierului să publice raportul aflat la baza plângerii penale.