Președintele PNL Ludovic Orban spune despre persoanele publice care îndeamnă oamenii să nu respecte măsurile anti-COVID că se descalifică, pentru că mulți au murit. Despre purtarea măștii, Orban crede că e chestiune de obișnuință: „Ne-am obișnuit cu cravata, nu ne-am născut cu cravata la gât”.

Ludovic OrbanFoto: Guvernul Romaniei

Ludovic Orban a spus, marți, într-o declarație de presă la Parlament, că nu va exprima deocamdată un punct de vedere cu privire la momentul în care se va putea renunța la mască, transmite Mediafax.

„Ne-am obișnuit cu cravata, nu ne-am născut cu cravata la gât, nu ne-am născut cu sacou, nu ne-am născut cu pantofi. Ne-am obișnuit cu mască și masca este, într-adevăr, un mijloc de protecție foarte eficient, poate printre cele mai eficiente mijloace de protecție și, atâta timp cât nu există o imunizare de grup clară și încă există riscul răspândirii, e bine să se poarte această mască”, a spus Orban.

Președintele PNL crede că persoanele publice care îi îndeamnă pe oameni să nu poarte mască se descalifică.

„După părerea mea, orice om din viața publică care face îndemnuri publice de a nu se purta mască se descalifică, face un lucru extrem de rău oamenilor în general, pentru că sunt foarte mulți oameni care poate nu își formează pe baza informațiilor, se iau după lideri, după personalități, și mulți au ajuns să se îmbolnăvească din cauza faptului că au ascultat de astfel de îndemnuri, să nu se poarte mască, să nu respecte regulile de protecție sanitară”, a mai spus Orban.

Potrivit acestuia, reușita campaniei de vaccinare reprezintă cea mai sigură cale pentru revenirea la normal.