Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban a declarat luni, că nu crede că protestele au fost organizate din senin în atâtea oraşe. Orban crede că este folosită pandemia ca pretext şi exploatată starea de spirit a oamenilor care a căror răbdare a fost pusă la încercare de peste un an de zile, în contextul conronavirusului şi măsurilor luate pentru limitarea răspândirii COVID-19.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Să nu ne imaginăm că din senin se organizează în atâtea oraşe manifestaţii. Cu siguranţă se va vedea în timp şi există instituţii ale statului care pot să identifice organizatorii. Nu contest dreptul oamenilor de a protesta, dar ele trebuie să se desfăşoare în cadru legal şi nu trebuie să se ajungă la violenţă şi la lozinci şi slogane care nu au legătură cu ordinea instituţională. Se ştie foarte clar că este folosită ca pretext pandemia, se exploatează, într-adevăr o stare de spirit”, a declarat Ludovic Orban, la Parlament.

Liderul PNL a mai spus că protestele de luni seara au fost un risc pentru sănătatea participanţilor care nu aveau mască la aceste manifestaţii şi că de-a lungul timpului au fost persoane care au negat existenţa virusului, însă s-a îmbolnăvit, în unele cazuri chiar au decedat.

"Reprezintă un pericol pentru sănătatea celor care au participat fără mască la proteste. Mi-aduc aminte de mulţi negaţionişti care până la urmă s-au îmbolnăvit şi unii şi-au pierdut viaţa. În ceea ce priveşte intervenţia autorităţilor, trebuie găsit un echilibru între fermitate şi neapelarea la forţă. Oricine nu respectă măsurile de protecţie sanitară trebuie să fie sancţionat în conformitate cu măsurile legale”, a mai spus Orban.