Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, susține că înaintea votului din plen pentru desființarea Secției speciale s-a petrecut un lucru absolut incredibil - cel puțin 10 deputați liberali au fost sunați și au fost convocați la DNA Brașov. "Evident că era un apel fals, cineva a premeditat asta", a spus liderul PNL.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "S-a petrecut un lucru absolut incredibil: Cu 20-30-40 de minute înaintea votului din plen pentru desființarea SIIJ, foarte mulți deputați PNL au fost sunați și convocași la DNA Brașov. Au fost sunați de pe un nr de telefon, probabil de pe cartele, și convocați la DNA Brașov. Evident că era un apel fals", a declarat liderul PNL.

El a susținut că "cineva a premeditat" asta, pentru a-i determina pe deputații liberali să plece de la votul pe proiectul de desființare a Secției de Investigare a Infracțiunilor în Justiție.

Orban a mai spus că sunt cel puțin 10 deputați PNL care au fost sunați, între care Nicolae Giugea și Luminița Barcari și că i-a sfătuit să facă plângere la Poliție, pentru a fi identificați autorii apelurilor.

Deputații au adoptat, miercuri, proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ). UDMR și USR s-au contrazis în plen pe tema propunerii și susținerii amendamentului care prevede o superimunitate a magistraților în timp ce PSD a cerut respingerea acestuia. La vot a rămas amendamentul care prevede că magistraţii pot fi trimiși în judecată doar cu avizul CSM. Pentru Coaliție, desființarea SIIJ este o promisiune făcută alegătorilor dar, care vine la pachet cu un compromis.