Liderul UDMR, Kelemen Hunor, spune că este trist și îngrijorător ce se întâmplă în grupul Partidului Popular din Parlamentul European și că PPE acceptă tot mai rar diferențele de opinie, iar aceasta este, de fapt, adevărata problemă. El afirmă că europarlamentarii UDMR au votat împotriva modificării regulamentului de funcționare a grupurilor, care permite grupului PPE să suspende delegațiile formațiunilor deja suspendate din Partidul Popular European. Reamintim că partidul Fidesz al premierului ungar Viktor Orban a părăsit miercuri grupul Partidul Popular European pe fondul disputelor privind suspendarea sa din familia european.

HotNews.roFoto: Hotnews

Kelemen Hunor a reacționat miercuri seară printr-un mesaj pe Facebook în care spune că este trist și îngrijorător ce se întâmplă în grupul Partidului Popular din Parlamentul European.

  • "Excluderile nu conduc la niciun rezultat, acestea nu vor face din Partidul Popular European un grup mai puternic, mai bun sau mai eficient. PPE acceptă tot mai rar diferențele de opinie, iar aceasta este, de fapt, adevărata problemă. Un astfel de partid umbrelă, care întrunește formațiuni politice din state diferite, cu experiențe istorice diferite poate rămâne puternic numai dacă lasă loc diversității de opinie, este capabil să le integreze pe acestea, și se deosebește marcant de partidele cu structuri asemănătoare, dar cu ideologii diferite", afirm[ liderul UDMR.

El spune că europarlamentarii UDMR au votat împotriva modificării regulamentului de funcționare a grupurilor, întrucât consideră că un astfel de amendament diminuează coeziunea internă.

  • "UDMR rămâne membru al grupului PPE și va continua să își exprime opinia și de acum înainte. Trebuie să ne întoarcem la tradițiile Partidului Popular European, care pentru Uniune și pentru mine personal înseamnă Partidul Popular European din perioada în care acesta a fost condus de Wilfried Martens. UDMR s-a socializat în cadrul acestui partid, și credem că încă nu este târziu ca PPE să se întoarcă la valorile care au stat la baza formării sale", adaugă liderul UDMR.

CITEȘTE ȘI:Analiză AFP: Un deceniu de conflicte între Viktor Orban și dreapta europeană