PSD va decide luni dacă sesizează sau nu Curtea Constituțională în privința bugetului pe 2021, a declarat miercuri la RFI deputatul social-democrat Daniel Suciu, secretar al Camerei Deputaților. Documentul a fost adoptat de Parlament, fără a fi acceptat vreun amendament al opoziției.

protest PSD cu păpuși în ședința Parlamentului Foto: PSD

Daniel Suciu spune că luni va avea loc ședința PSD de Birou Politic Național, unde se va decide dacă va fi sesizată CCR.

"Nu este o decizie simplu de luat. Motive sunt extrem-extrem de multe și vă dau un singur exemplu, celebra anexă 703, care nu a existat niciodată, nu există nici o fundamentare legală pentru introducerea acestei anexe, 98% din bani sunt dați exclusiv pentru unități administrativ-teritoriale conduse de PNL și USR, în condițiile în care administrațiile locale conduse de PSD cu adevărat au fost pedepsite de către actuala guvernare”, a susținut deputatul PSD.

Întrebat dacă guvernările PSD nu au procedat la fel, deputatul a răspuns: ”Nu, vă spun cu certitudine. Eu am fost timp de zece luni ministrul Dezvoltării Regionale și niciodată nu am făcut așa ceva”.

Daniel Suciu a vorbit despre un buget de austeritate și a criticat faptul că niciun amendament al Opoziției nu a fost acceptat: ”E pentru prima dată când nici măcar un amendament, nici măcar amendamente de corelare pe tehnică legislativă nu au fost aprobate. Cred că e profund nesănătos pentru democrația noastră”.

CITEȘTE ȘI: Parlamentul a adoptat bugetul pe 2021 / Cîțu: PSD nu mai poate să fure / Ciolacu: Domnule, după ce că ești prost, mai pui și frână