VIDEO Parlamentul a adoptat bugetul pe 2021 / Cîțu: PSD nu mai poate să fure / Ciolacu: Domnule, după ce că ești prost, mai pui și frână

de L.P.     HotNews.ro
Marţi, 2 martie 2021, 10:10 Actualitate | Politic


Florin Cîțu, Paralment - ședință buget
Foto: PSD
Parlamentarii au adoptat marți, bugetul de stat pe 2021 și bugetul asigurărilor sociale așa cum au fost propuse de Guvern. Este primul buget de stat care nu a fost modificat în Parlament, Coaliția reușind să respingă toate amendamentele opoziției. Dezbaterile în Parlament continuă pe legea asigurărilor sociale. Opoziția a acuzat Guvernul că alocă banii discreționar către administrațiile partidelor de Coaliție. Cu o zi în urmă, senatorii și deputații au votat pe articole proiectele de lege și au respins pe bandă rulantă amendamentele depuse de PSD și AUR.

UPDATE 19.55 Cu 250 de voturi pentru bugetul asigurărilor sociale a fost adoptat de Parlament.

UPDATE 19.15 Marcel Ciolacu:
 • Domnule prim-ministru, ați venit ca și ieri, cu aceeași placă, când nu ai argumente atunci vii și jignești și încerci prin țipete să acoperi acest buget al austerității.
 • Tatăl meu, Dumnezeu să-l ierte, un oltean serios, când întâlnea personaje ca dumneavoastră avea o vorbă: Domnule, după ce că ești prost, mai pui și frână. E civilizație când faci hoț pe cineva?
 • Nu ați vrea dumneavoastră să vorbiți cu președintele organizației PNL de la Iași să ne facă și nouă rost de niște tablă și cherestea? Fost ministru în Guvernul Orban.
 • Nu ați vrea să vorbiți cu domnul Orban să vorbească cu președintele organizației PNL Piatra Neamț care a inventat o infracțiune nouă, de a vinde posturi cu sute de mii de euro în Guvernul Cîțu?
 • Nu mai bine procedați ca domnul Barna. Când se termină oamenii noi, după ce ai făcut 5-6 numiri în Guvern, să apelezi să îi împrumuți de la PSD fără bani?
UPDATE 18.55 Liderul senatorilor PSD, Lucian Romaşcanu a declarat că bugetul de stat pe anul 2021 este antieconomic, antisocial, ilegal, ilegitim şi antinaţional.
 • Antieconomic, antisocial, ilegal, ilegitim şi antinaţional. Ilegitim pentru că aveţi doar un vot peste jumătatea parlamentarilor. Nu reprezintă sub nicio formă voinţa celor care ne-au trimis pe noi în Parlament, iar lucrul cel mai grav, menţionat chiar şi de un deputat din arcul puterii, este că pentru prima oară în 30 de ani acest buget trece fără niciun amendament, nici măcar amendamentele dumneavoastră nu le-aţi votat.
UPDATE 18.43 Deputatul Alianţei USR PLUS Tudor Benga a criticat de la tribună adoptarea bugetului pe anul 2021 fără amendamente, într-un "an pandemic", apreciind că "Parlamentul joacă an de an aceeaşi operetă", ceea ce trebuie schimbat.
 • Tudor Benga: Legea bugetului de stat este probabil cea mai importantă lege pe care o votăm ca parlamentari, în decursul unui an de zile, şi eu n-am cine ştie ce vechime în Parlamentul ăsta, dar am fost aici în legislatura trecută, în care majoritatea PSD şi Dragnea şi Nicolicea şi Iordache au călcat în picioare Parlamentul şi parlamentarismul românesc. Şi la momentul ăla mi-am promis că unul dintre lucrurile pe care va trebui să le facem este să schimbăm fundamental tot ceea ce înseamnă
 • Problema este următoarea: un buget care trece fără absolut niciun amendament adoptat este în esenţă un Parlament care îşi abandonează datoria de a controla Executivul şi suntem într-o situaţie specială. Chiar suntem într-o situaţie specială de an pandemic şi de deficit excesiv, însă problema este în felul următor: an de an Parlamentul acesta joacă această operetă şi o pune în scenă şi trebuie să schimbăm lucrul ăsta, pentru că e un motiv pentru care instituţia asta este la sub 10% încredere a populaţiei şi va trebui să schimbăm lucrul acesta.
UPDATE 18.40 Florin Cîțu:
 • Nu pot să nu remarc cum şi-au motivat votul socialiştii de la PSD. Au spus tot, în afară de adevăratul motiv - că au fost tăiaţi de la buget şi nu pot să mai fure. Ăsta a fost singurul argument. În rest - vor ţipa tot anul. În rest - minciuni, minciuni şi iar minciuni.
 • Bugetul asigurărilor sociale de stat are venituri de 90,3 miliarde de lei, cu 10 miliarde mai mult decât în 2020 şi cu 20 miliarde de lei mai mult decât în 2019, când eraţi la guvernare. Cheltuielile sunt de 90,2 miliarde de lei, din care 89,24 miliarde de lei - Asistenţă Socială. Cum nu se duc bani către Asistenţă Socială, 89,24 miliarde de lei. Să îi luăm pe capitole: 87,47 miliarde lei - cheltuielile efective pentru sistemul public de pensii, anul acesta mai mult cu 7,7 miliarde. De ce? Pentru că au crescut pensiile. Nu mai minţiţi. Au crescut pensiile şi în 2021. Deci, 7,7 miliarde lei în plus, au crescut pensiile. 1,64 miliarde lei pentru ajutoare sociale, din care 1,44 milioane de lei pentru decese şi 200 milioane pentru bilete de tratament. Vedeţi, avem grijă şi de oamenii care au avut mai puţin noroc în viaţă. 124 milioane de lei pentru accidente de muncă sau boli profesionale.
UPDATE 18.36 Cu 234 de voturi pentru și 170 împotrivă, Parlamentul a adoptat bugetul de stat pe 2021.

UPDATE 13.45 Ședința s-a reluat. Se discuta bugetul Ministerului Finanțelor

UPDATE 12.58 Plenul s-a suspendat pentru o oră. Dezbaterile vor fi reluate la ora 14.00 cu bugetul Ministerului Finanţelor.

UPDATE 12.50 Plenul Parlamentului a adoptat cu 236 de voturi "pentru" şi 144 "împotrivă" bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA). Nu a fost acceptat niciun amendament.

Au fost depuse 2.487 amendamente vizând finanţări de lucrări de obiective de investiţii şi infrastructură în anumite localităţi - lucrări de apă, canal, asfaltări de drumuri, extindere reţele de gaze. Toate au fost respinse.

UPDATE 10.15 Ședința de plen a început. Se dezbat amendamentele la anexa bugetului Ministerului Dezvoltării.

În plenul reunit se va dezbate şi proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat și este programat şi votul final pe cele două proiecte.

Ședința se anunță a fi una tensionată urmând a fi dezbătute bugetele și anexele Ministerului Dezvoltării dar și al Ministerului Muncii. PSD va încerca să blocheze o anexa (întrodusă la bugetul de stat pe ultima sută de metri) care prevede alocarea a 380 milioane lei pentru investițiile din administrația locală.
După cinci zile de dezbateri parlamentare coaliția PNL, USR-PLUS și UDMR a reușit să mențină proiectul bugetului de stat în varianta venită de la Guvern, fără nicio modificare în plus. Amendamentele PSD și AUR au fost respinse de majoritatea parlamentară pe bandă rulantă iar opoziția a încercat fără rezultat să boicoteze lucrările invocând chichițe pe procedură.

Cu o zi în urmă ședinţa de plen a Camerei Deputaţilor şi Senatului nu a fost lipsită de incidente, parlamentarii PSD au boicotat discursul premierului Florin Cîțu și au încercat să retrimită proiectul înapoi la comisiile de specialitate. Deputații și senatorii au continuat dezbaterile până târziu în noapte iar ședinţa plenului reunit a fost suspendată, în noaptea de luni spre marţi, la ora 2:00.

Camera Deputaţilor şi Senatul, reunite în şedinţă comună, au început, luni, la ora 16:00, dezbaterile pe proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2021.
Comisiile de buget-finanţe reunite au finalizat, sâmbătă, rapoartele asupra celor două proiecte. Un număr de peste 3.500 de amendamente, depuse de PSD şi AUR, au fost respinse, iar proiectul bugetului de stat şi proiectul bugetului asigurărilor sociale de stat au trecut în comisii în forma transmisă de Guvern.

Conform proiectului, bugetul de stat se stabileşte la venituri în sumă de 173,700 miliarde lei, iar la cheltuieli în sumă de 326,407 miliarde lei credite de angajament şi în sumă de 261,050 miliarde lei credite bugetare, cu un deficit de 87,349 miliarde lei, potrivit Agerpres.

La nivel consolidat, deficitul este estimat la 7,16% din Produsul Intern Brut (pe cash) în acest an, în condiţiile unor venituri reprezentând 32,67% din PIB, respectiv 364,907 miliarde de lei, şi ale unor cheltuieli de 39,84% din PIB, respectiv 444,907 miliarde de lei.

Proiectul de buget este configurat pe un cadru economic cu o creştere de 4,31% prevăzută pentru anul 2021.

Conform proiectului bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetul aferent sistemului public de pensii se stabileşte la venituri în sumă de 90,08 miliarde lei, şi identic la cheltuieli, atât la credite de angajament, cât şi la credite bugetare.

Sistemul de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale se stabileşte la venituri în sumă de 283,325 milioane lei, iar la cheltuieli în sumă de 140,395 milioane lei, atât la credite de angajament, cât şi la credite bugetare, cu un excedent de 142,93 milioane lei.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

11022 vizualizari

 • +25 (53 voturi)    
  Citu trebuie sustinut, specialii il ataca din toat (Marţi, 2 martie 2021, 11:19)

  hopsinoi [utilizator]

  e partiile, nu va lasati manipulati de hidra specialilor si a SineSeCuristiilor abonati la furtul de la populatie (bugetul tarii).

  Asa a vrut si Boc sa faca curat in sistemul bugetar, dar specialii l-au dat jos ca sa nu ramana fara privilegii.
  • -22 (36 voturi)    
   hehe (Marţi, 2 martie 2021, 12:55)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui hopsinoi

   Hai, topaie mai cu spor trolache #ciumarosie ca nu te crede nimeni. O sa-ti explodeze capul de ciuda ca esti un pistac atat de slab. Hop si voi la Rahova.
  • +4 (6 voturi)    
   In tagma specialilor intra si talharii sau astia (Marţi, 2 martie 2021, 19:08)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui hopsinoi

   trebuie adaugati specialilor?
  • 0 (0 voturi)    
   esti naiv sau (Miercuri, 3 martie 2021, 10:03)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui hopsinoi

   doar te faci?
   Nu zic ca nu merita ce li s-a intamplat azi pesedeilor. S-a intors roata (la fel au procedat si ei cu opozitia, in anii cat au fost la guvernare) dar, ma intreb cate "asocieri" si "afaceri" s-au perfectat la bufetul Parlamerntului dupa avizarea bugetului, intre pesedaci si penalisti.
 • +29 (35 voturi)    
  vreau sa aud cifra 300 (Marţi, 2 martie 2021, 17:27)

  Coco Whistle [utilizator]

  sinteti in ilegalitate conform poporului suveran.
  • +17 (21 voturi)    
   pai de ce? (Marţi, 2 martie 2021, 19:37)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Coco Whistle

   Singurii care au avut cifra 300 in programul de guvernare prezentat alegatorilor au fost cei de la USR+. Iar acestia au primit 15% din voturile liber exprimate. Ba mai mult, cele mai multe voturi, 30%, le-a primit partidul care e declarat impotriva cifrei asteia. Ceea ce inseamna ca poporul suveran s-a cam razgandit intre timp si nu mai vrea cifra 300...

   Poate ca ar fi timpul ca poporul sa iasa la vot in proportie mai mare de 30%, daca vrea cu adevarat sa se schimbe ceva.
   • -8 (10 voturi)    
    Usr (Marţi, 2 martie 2021, 22:24)

    Florinm11 [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    Cam multe laude cu usr asta . Puține sperante. De la un votant păcălit
    • 0 (0 voturi)    
     Deocamdata asta e ce avem mai bun (Miercuri, 3 martie 2021, 13:37)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Florinm11

     Si daca ii analizezi om cu om comparativ cu PNL (nu mai zic PSD) sun5t clar cu cateva clase peste. Cand or ajunge toti la standardele la care e USR acum, putem sa cautam ceva mai bun.
  • 0 (0 voturi)    
   din pacate sunt (Miercuri, 3 martie 2021, 10:09)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Coco Whistle

   in legalitate.
   Base a fost smecher cu referendumul pentru ca stia ca pentru aplicarea rezultatului acestuia era si este nevoie conform legislatiei ca 2/3 din Parlament sa initieze si sa aprobe printr-o lege aceasta modificare. Ori el stia si stie ca nu avea si nu exista inca majoritatea respectiva si nici nu se va realiza prea curand. Doar nu o sa vezi, cu componenta actuala, ca vor vrea putorile sa plece de la borcanul cu miere. Ar fi trebuit ca USR+ sa aiba majoritate parlamentara de 2/3 ca sa existe sansa ca de la alegerile urmatoare sa alegem doar maximum 300 de parlamintari iar Parlamentul sa fie unicameral.
 • -13 (33 voturi)    
  Bravo ciuma galbena, ai facut doua (Marţi, 2 martie 2021, 19:03)

  xrogo [utilizator]

  precedente periculoase pentru viitor, bugetul pe 2020 adoptat prin asumarea raspunderii si bugetul din 2021 adoptat fara nici un amendament al opozitiei, pana si Dragnia a aprobat in 2019 amendamente ale opozitiei, dar deh, ciuma galbena este mai democrata!
  • -3 (21 voturi)    
   Mă mir (Marţi, 2 martie 2021, 20:11)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   că nu te-au cenzurat.
 • -11 (27 voturi)    
  . (Marţi, 2 martie 2021, 19:11)

  Sarmat [utilizator]

  Like cine ar dori cresterea taxelor pentru achizitionarea de F-35 si MQ Reaper.
  • -6 (12 voturi)    
   :))) (Marţi, 2 martie 2021, 21:06)

   srpc [utilizator] i-a raspuns lui Sarmat

   buna asta :)))
 • +21 (35 voturi)    
  huh (Marţi, 2 martie 2021, 20:22)

  transpenibilus [utilizator]

  Ce glume de maistru lacatus are Ciolacu...
  • +2 (4 voturi)    
   omu a avut primul job la 30 de ani ..... (Miercuri, 3 martie 2021, 8:23)

   viziru [utilizator] i-a raspuns lui transpenibilus

   omu a avut primul job la 30 de ani ..... si jobu era de " consilier la PSD Buzau " ….dar acuma are avere …. oare de unde ????
   • 0 (0 voturi)    
    munca grea (Miercuri, 3 martie 2021, 10:11)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui viziru

    sa fie consilier la Buzau. Cred ca a transpirat rau sub limba.
  • +1 (3 voturi)    
   jignesti lacatusii (Miercuri, 3 martie 2021, 8:24)

   UnchiulSam [utilizator] i-a raspuns lui transpenibilus

   Lacatusii n-au nici o vina, aia macar au o meserie. Pe porcovanul asta nu poti sa il pui nici sa spele wc-uri, ca nu se pricepe la nimic. E prost si nici nu pune frana!
 • +15 (27 voturi)    
  Hahaha (Marţi, 2 martie 2021, 20:34)

  aiureantramvai [utilizator]

  Ce dume de santier are puiul-de-oltean-sanatos-cu-freza-de-submaistru-zidar! Mor de ras! Partida buna pentru Sosoloaca-sau-cum-o-cheama
  • -12 (24 voturi)    
   daaa (Marţi, 2 martie 2021, 21:07)

   srpc [utilizator] i-a raspuns lui aiureantramvai

   spre deosebirea de ironia fina, subtila si intelectuala, a celui-cazut-la-treapta-si-la-ASE :))
   • 0 (4 voturi)    
    Chiar si asa, numai tractoristi de gasesc (Miercuri, 3 martie 2021, 1:22)

    Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui srpc

    la Pesedeaua? Ciolacu asta daca il pui de manutza cu Buzila, nu-i deosebesti!!!
   • 0 (0 voturi)    
    adevarul e (Miercuri, 3 martie 2021, 10:14)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui srpc

    ca dj chiparosu teodorovici era mai bun, nu? Era parca oleaca mai inalt si misogin, calitati excelente.
 • +9 (19 voturi)    
  PSD - TRISTA AMINTIRE - ADIO PSD (Marţi, 2 martie 2021, 21:43)

  cristian.l [utilizator]

  Ciolacu si ai lui
  Crapa de mama focului,
  Primarii PSD
  Disperati ca nu mai au ce,
  Sa suga....
  Banii poporului !!!
  Citu din partea mea
  Sa traiesti cat ai putea
  Pana mor astia de ciuda
  Ca nu mai pupa nicio smantana
  Ca de furat ce-ar mai fura
  Si pe ma-sa dracului ar lua
  Nu mai sa puna mana
  Pe Ciolanu romanului.

  ADIO DRAGA MEA IUBIRE,
  DU-TE INVARTINDU-TE!
 • +2 (2 voturi)    
  Parlamentul..... (Miercuri, 3 martie 2021, 1:21)

  Sebycopilu [utilizator]

  ....acest etern Disneyland al Romaniei!
 • +2 (2 voturi)    
  300 - e cifra magica (Miercuri, 3 martie 2021, 1:59)

  Coco Whistle [utilizator]

  ptr romania 150 de indivizi, servanti alesi ai populatiei ar fi indeajuns.
  • 0 (0 voturi)    
   din care... (Miercuri, 3 martie 2021, 18:42)

   Lucky1 [utilizator] i-a raspuns lui Coco Whistle

   ...macar 5 sa lucreze ceva util pentru Romania si poporul Ei.
 • +2 (4 voturi)    
  Ciolacu, sau ciolanu asta... (Miercuri, 3 martie 2021, 5:09)

  Lucky1 [utilizator]

  ...este un mitocan notoriu.
  Ce limbaj "parlamentarist"...
  Mai are putin si incepe sa injure ca la usa cortului, unde s-o fi nascut.
 • -1 (3 voturi)    
  Comparatie dintre (Miercuri, 3 martie 2021, 5:55)

  sipu [utilizator]

  Catu si Ciolacu , PROSTUL se vede de la departare, si este adevarat mai si clanxoneaza”. Dracnea era smecher dar Ciolacu .............


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by