Klaus Iohannis, la bilanțul Înaltei Curți de Casație și Justiție
Justiția din România a fost supusă în ultimii ani unor încercări de subordonare față de politic, iar la aceste provocări răspunsul societății românești a fost pe măsură, declara Klaus Iohannis în urmă cu un an, la bilanţul activităţii instanței supreme.
El mai spunea că volumul mare de activitate al instanței, complexitatea dosarelor, instabilitatea legislativă sau presiunile politice sunt câteva dintre provocările constante cu care s-a confruntat sistemul judiciar pe parcursul ultimilor ani.
La rândul său, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Corina Corbu, afirma, la prezentarea bilanţului instituţiei, că în societatea românească există un "anumit grad de percepţie negativă" în ceea ce priveşte justiţia.
"Niciodată nu m-am ferit să spun, în mod public, şi lucruri poate mai puţin plăcute. De aceea voi spune şi acum că există un anumit grad de percepţie negativă la nivelul societăţii româneşti asupra justiţiei. Şi nimeni dintre noi nu suntem fără de păcat în această privinţă (...). Cetăţenii, agenţii economici, organizaţiile nonguvernamentale resimt în mod direct consecinţele inflaţiei şi incoerenţei legislative în anumite domenii, consecinţele negative legate de creşterea duratei procedurilor judiciare şi implicit a costurilor acestora, dar şi riscurile create de situaţiile de practică neunitară sau de imposibilitatea obţinerii unei soluţii definitive a litigiului într-un interval de timp rezonabil", a spus Corina Corbu.

Beatrice Mahler: O parte din personalul ATI a abandonat lupta. Nu oricine poate sa stea lângă un pacient extrem de bolnav
Aproape 4 milioane de tineri (18-34 de ani) locuiesc cu părinții. Iar motivele lor nu sunt doar economice...
O istorie a frigului extrem, din aprilie până în iunie - Ninsori, ger și îngheț în România ultimilor 100 de ani
În spatele cifrelor (și al scandalurilor politice). Mărturii despre suferință și deznădejde în pandemie: „I-am dat prima palmă copilului”
S&P modifică perspectiva la stabilă, de la negativă/ De ce ar trebui să ne intereseze ratingul
OK, ne lamentam ca e incercata justitia, dar in loc de asta nu mai bine anuntam masuri de rezolvare a problemelor sau, si mai bine, nu anuntam si chiar facem.
Zicea cineva ca o reforma nu se anunta, ci se face.
Cu ce ne ajuta chiar admiterea ca exista probleme majore in justitie, daca cei direct impicati, precum sefii curtilor, nu iau masuri pentru rezolvarea acestora?