Liderul USR, Dan Barna, intervine și el în disputa dintre PSD și Clotilde Armand pe tema expoziției deschise în holul Primăriei Sectorului 1 și, de Ziua Brâncuși, îl invită pe Marcel Ciolacu să meargă să vadă operele expuse acolo.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "Ziua Brâncuși. Cred că cel mai bun omagiu pentru acest mare român este să îi cunoaștem opera. Să mergem să o vedem când avem ocazia, să citim despre viața autorului și să tragem concluziile care se impun.
  • Am putea, de exemplu, să arătăm prețuire artiștilor noștri mult mai devreme, când nu s-au ridicat încă pe culmile faimei și recunoașterii mondiale.
  • Spun asta pentru că l-am văzut pe dl Ciolacu de la PSD supărat pe artă și artiști zilele astea. I-aș recomanda, cu prietenie, să meargă să vadă operele expuse la Primăria Sectorului 1. Și, poate, va găsi undeva o vorbă bună pentru tinerii lor autori. Măcar astăzi", a scris Dan Barna pe Facebook.

În holurile Primăriei Sectorului 1 au fost expuse lucrările de artă ale absolvenților de la secția Sculptură a Universității Naționale de Artă din București, cu ocazia Zilei Constantin Brâncuși, ceea ce a atras critici din partea PSD.

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a acuzat PSD că a declanșat un nou atac politic la adresa sa și i-a comparat pe social-democrați cu comuniștii care au vrut să distrugă ”Coloana Infinitului”.

  • ”Avocatul fostului primar și șeful PSD este supărat că am deschis holul primăriei pentru ca artiștii tineri să-și expună lucrările. Și au început cu propaganda și misiunea de kompromat.
  • Titlurile următoare circulă în presa condusă de foști turnători sau infractori: <>, <>. Doar că ce să vezi? Nu sunt nici <> și nici <<înconjurată de drăcoaice>>.
  • Sunt operele de artă ale absolvenților de la secția de Sculptură din cadrul Universității Naționale de Artă din București. Și eu am deschis acest hol al primăriei pentru ei și pentru cei care vor și n-au unde să-și expună lucrările. Mă bucur să sprijinim arta tânără și în acest spațiu poate expune oricine dorește”, a scris Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

Într-o intervenție la România TV, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a criticat și el demersul:

  • "Nu sunt critic de artă, dar nu știu cât de oportun este să fie femei dezbrăcate în holul unei instituții publice. (…) Doamna Clotilde nu a aflat până acum cu ce se ocupă primarul. Poate acesta este progresismul neomarxist. E o expoziție interesantă, eu aș merge dacă ar fi în altă parte, dar nu la primărie, acolo merg să plătesc impozite. (…)
  • Românul intră în acel hol, își face cruce și pleacă: «o fi primăria, nu o fi?»”.