Preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, afirmă, referitor la şedinţa Consiliului Local care a avut loc joi, că liberalii nu sunt de acord cu toate propunerile celor pe care îi consideră "parteneri - nu şefi" şi face apel la respect reciproc.

Sebastian BurdujaFoto: Agerpres

“Păcatul” nostru este, iată, ca nu suntem de acord cu toate propunerile venite - adesea pe ultima suta de metri - de la cei pe care ii considerăm parteneri - nu “șefi”. Nu putem negocia principii. Nimeni nu deține adevarul absolut; cel puțin nu intr-o democrație. Și nu (mai) suntem intr-o dictatura - slava Cerului! Am avut și vom avea mereu o abordare constructiva, bazată pe respect reciproc și profesionalism, cu soluții pentru binele românilor. Stimați colegi de guvernare locală, Partidul Național Liberal a demonstrat ca știe sa facă echipa, in campanie, la alegeri și după alegeri. Este de bun simt sa ne respectam reciproc, sa dialogam pentru a găsi cele mai bune soluții și sa ii reprezentam cu cinste pe cei care ne-au dat votul și încrederea. Sectorul 1 are nevoie de lideri, nu de șefi. Timpul trece. Faptele rămân.”, a scris Burduja pe Facebook.

Aprobarea burselor pentru elevi a stârnit un scandal uriaș între consilierii PSD, PNL și primarul Clotilde Armand. Aceștia au declarat că bursele propuse de primar sunt inechitabile și că vor fi elevi care vor avea aceeași medie, unii vor primi bursă, iar alții nu. Consilierii PNL au depus un amendament prin care au majorat bursele de performanță până la 1000 lei față de 600 lei cât era propus, iar cele de merit până la 500 lei față de 400 lei, amendament adoptat. Un alt motiv de dispută au fost bursele sociale, unde primarul a propus burse de 300 de lei pentru cei care provin din familii cu venituri reduse, indiferent dacă sunt din Sectorul 1 sau din afara orașului și 150 de lei pentru cei care vin din alt oraș, dar nu au venituri reduse. Consilierii PSD au făcut un amendament, aprobat de majoritate, prin care toate bursele sociale au fost majorate la 350 lei, indiferent de veniturile familiei.

Primarul Clotilde Armand a declarat că propunerile PSD și PNL sunt ”O nouă dovadă de analfabetism economic ca în trecut! USL trăiește”.