Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a declarat că la întâlnirea de joi cu președintele Klaus Iohannis a fost o discuție despre priorităţile fiecărui ministru, subliniind că el i-a transmis șefului statului că ”principalul nostru obiectiv este să deblocăm schemele de ajutor de stat”. ”Ne-a asigurat că ne va susţine în proiectele pe care le-am susţinut”, a declarat Năsui. Totodată, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ciprian Teleman, spune că preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis, joi, miniştrilor USR PLUS să îşi "asume curajos reforme".

HotNews.roFoto: Hotnews

”A fost o relaţie instituţională, o relaţie corectă. Am avut o discuţie despre priorităţile fiecărui ministru, am spus şi eu cele care sunt relevante pentru Ministerul Economiei”, declarat Claudiu Năsui, la Antena 3, întrebat despre întâlnirea pe care mai mulţi miniştri au avut-o cu preşedintele Klaus Iohannis, potrivit News.ro.

Întrebat ce i-a transmis preşedintelui, Năsui a precizat: ”Principala noastră preocupare, principalul nostru obiectiv este să deblocăm schemele de ajutor de stat, în aşa fel încât toţi antreprenorii să primească banii la care se aşteaptă. Vorbim de o gură de oxigen, mai ales pentru companiile care au fost afectate de pandemie”.

Ministrul Economiei a precizat că se încearcă să se scurteze cât mai mult deblocarea schemelor de ajutor.

”Preşedintele ne-a asigurat că ne va susţine în proiectele pe care le-am susţinut. După ce am prezentat proiectele, ne-a asigurat de susţinerea sa pentru ele. Este important să există această colaborare instituţională şi să avem coerenţă pe tot planul”, a mai declarat ministrul.

Totodată, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ciprian Teleman, spune că preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis, joi, miniştrilor USR PLUS să îşi "asume curajos reforme".

"După amiază, alături de prim-ministrul Florin Cîţu şi vicepremierul Dan Barna, am participat însoţit de colegii mei, miniştri din USR PLUS, la o întâlnire cu preşedintele României, domnul Klaus Iohannis. Am vorbit împreună despre priorităţile miniştrilor USR PLUS, iar preşedintele ne-a îndemnat să ne asumăm curajos reforme. Şi vom face acest lucru! Mai mult, nu doar că ne vom susţine unul pe celălalt pentru îndeplinirea obiectivelor pe care coaliţia de guvernare şi le-a propus, dar ne bucurăm şi de sprijinul preşedintelui Klaus Iohannis", a scris Teleman, pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, joi, la Palatul Cotroceni, cu premierul Florin Cîţu, cu vicepremierul Dan Barna şi cu miniştrii USR –PLUS.