Reprezentanții PNL, USR-PLUS și UDMR vor merge împreună la consultările convocate de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, au precizat pentru Mediafax surse politice. Propunerea alianței de centru-dreapta este un guvern cu 18 ministere condus de Florin Cîțu. Este de așteptat ca la finalul consultărilor de marți șeful statului să anunțe nominalizarea sa pentru funcția de premier.

Acord CoalitieFoto: Hotnews

Delegațiile PNL, USR-PLUS și UDMR se vor prezenta împreună, de la ora 15:30, la consultările convocate de președintele Klaus Iohannis, în vederea nominalizării unui premier desemnat să formeze viitorul guvern, conform acelorași surse.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat marți că Partidul Social Democrat nu va participa la ceea ce a numit ”circul ieftin” al consultărilor de la Cotroceni. ”Gașca pierzătorilor a creat o majoritate de conjunctură”, a spus Ciolacu, spunând că s-a constituit un ”nou CDR care nu are legitimitate în ce privește voturile românilor”.

PSD, care a obținut cel mai mare număr de parlamentari, l-a susținut pentru funcția de premier pe medicul Alexandru Rafila.

PNL, USR-PLUS și UDMR îl propun pe Florin Cîțu pentru a forma viitorul Executiv.

Președintele Klaus Iohannis reia marți după-amiază consultările cu partidele politice parlamentare în vederea desemnării premierului, iar discuțiile erau programate după următorul program:

• Ora 15:00 – Partidul Social Democrat;

• Ora 15:30 – Partidul Național Liberal;

• Ora 16:00 – Alianța USR-PLUS;

• Ora 16:30 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);

• Ora 17:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);

• Ora 17:30 – Minorități naționale reprezentate în Parlament.