Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat marți că Partidul Social Democrat nu va participa la ceea ce a numit ”circul ieftin” al consultărilor de la Cotroceni.

Marcel CiolacuFoto: Agerpres

”Gașca pierzătorilor a creat o majoritate de conjuctură”, a susținut Ciolacu, spunând că s-a constituit un ”nou CDR care nu are legitimitate în ce privește voturile românilor”.

”PSD va intra total în opoziție, vom face o opoziție dură”, a adăugat Ciolacu.

Liderul PSD l-a acuzat pe președintele Iohannis că ”s-a antepronunțat ce coaliție dorește să conducă România, să fie un nou guvern al său. Le urez succes”.

Întrebat dacă a încercat să formeze o majoritate, acesta a răspuns că ”era foarte greu să respectăm spiritul Constituției atât timp cât președintele nu este garantul Constituției, ci garantul unui partid politic”.

”Am avut discuții cu toți liderii politici”, a afirmat Ciolacu.

PSD era invitat, marţi, la ora 15,00, la Palatul Cotroceni, urmat la ora 15,30 de PNL, la 16,00 sunt programate discuţiile cu Alianţa USR PLUS, la 16,30 cu Alianţa pentru Unirea Românilor, la 17,00 cu UDMR şi la 17,30 cu reprezentanţii minorităţilor naţionale.

Şeful statului a mai avut săptămâna trecută o rundă de consultări cu preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament. Atunci PSD l-a propus premier pe Alexandru Rafila.