Comisia de validare a Senatului a solicitat, luni, Ministerului Sănătății și Direcției de Sănătate Publică să facă verificări privind modul în care senatoarea AUR Diana Șoșoacă a obținut o adeverință medicală în care i se recomandă să nu poarte masca de protecție. Demersul comisiei de validare vine după ce mai mulți senatori au reclamat că avocata nu poartă mască în plenul camerei superioare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Comisia de validare a trimis două adrese: una către Ministerul Sănătații și alta către DSP, în care atașează adeverința medicală adusă de Diana Șoșoacă, prin care i se recomandă "a nu se purta masca de protecție conform ordinului MS/MAI 874/81/2002".

Adeverința medicală este datată 18.09.2020 fiind eliberată de Centrul de Diagnostic și Tratament Dr Bulbuc Aurora (Șoseaua Stefan cel Mare București), medic primar medicină generală -medicină generală pediatrie.

Pe adeverința medicală în dreptul diagnosticului sunt trecute codurile 453 și 515.

Senatul solicită Ministerului Sănătății și DSP să verifice dacă:

  • bolile menționate în adeverința medicală fac parte din categoria bolilor care afectează capacitatea de oxigenare
  • adeverința medicală a fost emisă cu respectarea competenței legale stabilită prin ordinul MS/MAI 874/81/2002
  • titularul adeverinței este exceptat de la purtarea măștii de protecție în spațiile închise

Luni, Diana Șoșoacă a transmis live pe Facebook din sala de plen a Senatului, unde a mers la prima ședință de validare a mandatului și de depunere a jurământului. Ea a apărut în plen fără mască de protecție.

Avocata susține că are o adeverință prin care i se recomandă să nu poarte mască din cauza unei afecțiuni medicale. După consultările de la Cotroceni, unde a purtat masca sub nas, ea susținea că are o adeverință medicală care îi permite să nu poarte mască de protecție.