Diana Șoșoacă a ținut luni să transmită live pe Facebook din sala de plen a Senatului, unde a mers la prima ședință de validare a mandatului și de depunere a jurământului. Ea a apărut, ca de fiecare dată, fără mască de protecție. "Dacă cineva a spus că am venit în groapa cu lei s-a înșelat, am venit în groapa cu hiene”, a spus Șoșoacă. Premierul interimar Nicolae Ciucă a reacționat spunând că orice cetățean al acestei țări, indiferent de funcția pe care o ocupă, trebuie să respecte legea, iar instituțiile abilitate ar trebui să facă verificări.

HotNews.roFoto: Hotnews

Șoșoacă a venit la Senat tot fără mască de protecție. După consultările de la Cotroceni, unde a purtat masca sub nas, ea susținea că are o adeverință medicală care îi permite să nu poarte mască de protecție.

"Suntem în plen, în Senatul României. Așa cum am promis, o să vedeți tot ce este aici. (...) Hai să vă arăt un pic sala. Pe noi ne-au pus între PSD și PNL. Vor fi foarte interesante toate ședințele. Se păstrează câte un loc liber între parlamentari pentru a se respecta regulile. Interesant. Când intri, trebuie să te duci să semnezi condica de prezență, nu se mai strigă catalogul”, a spus Șoșoacă la începutul transmisiunii live pe Facebook.

"Dacă cineva a spus că am venit în groapa cu lei s-a înșelat, am venit în groapa cu hiene. Parlamentul ăsta e locul în care nimic nu rămâne secret. Totul se aude, totul se înregistrează. Pentru cei carae nu fac față stresului chiar va fi o perioadă foarte stresantă”, a adăugat senatoarea AUR.

Ciucă: ”Cu certitudine trebuie făcută o verificare”

Premierul interimar Nicolae Ciucă a reacționat la această situație: ”Orice cetățean al acestei țări, indiferent de funcția pe care o ocupă, trebuie să respecte legea. Regulile au fost stabilite de către specialiști și au fost adoptate de către instituțiile statului, aprobate la nivel guvernamental, ca atare instituțiile statului trebuie să-și facă datoria”.

Răspunzând unei întrebări legate de adeverința medicală invocată de Șoșoacă, premierul interimar a răspuns: ”Cu certitudine, trebuie făcută o verificare de către instituțiile abilitate în acest sens".