Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, a susținut luni, după anunțul președintelui Klaus Iohannis că nu a decis cine să fie candidatul pentru funcția de premier, că varianta Guvernului de uniune națională, propunerea PSD, nu este exclusă.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu ar fi exclus să se ajungă chiar și la soluția unui guvern de uniune națională. S-ar putea chiar ca în această a doua fază să se discute deja despre acest lucru”, a spus Dîncu, la Digi 24.

Întrebat dacă PSD vrea să boicoteze formarea unui nou Parlament, Vasile Dîncu a spus că este exclus: "În niciun caz. Am văzut undeva știrea cum că noi am vrea să boicotăm, dar, nu, în niciun caz. Am vorbit despre acest lucru în discuția cu președintele, doar în sensul următor: în mod normal, în negocierile pe care PNL și partenerul ales, USR PLUS, au discutat în weekend despre împărțirea comisiilor parlamentare, a funcțiilor din Parlament, acesta este un lucru care nu este corect, nici constituțional. Aceste lucruri se întâmplă în Parlament, după constituirea Parlamentului. Și am spus că noi nu vrem ca din cauza unor asemenea lucruri să fim nevoiți să avem asemenea soluții care nu sunt legale și nici constituționale. În niciun caz nu am vorbit despre boicotarea formării Parlamentului”.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat luni că mai este nevoie de cel puțin încă o rundă de consultări” pentru desemnarea unei propuneri de premier. În ceea ce privește alegerile din 6 decembrie, în condițiile în care Biroul Electoral Central a anunțat rezultatele finale, noul Parlament va fi convocat luni, 21 decembrie, a adăugat Klaus Iohannis.