​​Cu negocierile pe funcții blocate pentru moment, liderii PNL, USR-PLUS și UDMR au convenit ca, până la împărțirea posturilor, să agreeze o clauză care să fie în protocolul Coaliției. Mai exact, este vorba de o propunere a UDMR care a cerut o prevedere anti-traseim.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aceasta ar însemna ca partidele componente ale Coaliției să nu primească sau racoleze membri de la partenerii politici, dar nici de la alte formațiuni.

Propunerea nu a fost inițial primită cu entuziasm, însă în final a fost acceptată.

Liderii PNL, USR-PLUS și UDMR s-au reîntors duminică la masa negocierilor, însă doar pentru două ore și pentru a consemna un nou blocaj în discuții. Nu a fost înregistrat niciun progres după ce sâmbătă liderii celor trei partide nu au reușit să cadă de acord asupra împărțirii funcțiilor de premier, președinte al Camerei Deputaților și președinte al Senatului. Potrivit unor surse apropiate discuțiilor, discuțiile au fost sistate la propunerea lui Ludovic Orban.

Liderii celor trei partide au convenit să se vadă după consultările de la Cotroceni care sunt programate luni. De altfel, fiecare partid va merge la discuțiile cu Klaus Iohannis cu propria propunere de premier.