​​Europarlamentarul Cristian Ghinea care negociază din partea USR-PLUS programul de guvernare cu PNL și UDMR a postat pe Facebook o fotografie din timpul negocierilor, precizând că un prim capitol a fost deja închis, iar discuțiile progresează.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Grupul pentru programul de guvernare a închis capitolul Digitalizare. Pentru că secolul... XXI. USR PLUS, PNL și UDMR la aceeași masă. Am stabilit cadrul de lucru, progresăm. Reformăm România”, este mesajul care însoțește fotografia postată de Ghinea.

Dragoș Pîslaru a semnalat și el primul succes al negocierilor de sâmbătă.

„Fum alb pe primul capitol din Programul comun de Guvernare al coaliției USRPLUS-PNL-UDMR. Și ce capitol fain pentru o revoluție a bunei guvernări - capitolul legat de digitalizare!!! Suntem pe drumul cel bun pentru o Românie orientată spre viitor”, a scris fostul ministru al Muncii pe Facebook.

PNL, USR-PLUS și UDMR au început sâmbătă dimineața discuțiile oficiale pentru formarea noului Guvern. Discuțiile se anunță a fi dure, toate cele trei formațiuni politice disputându-și scaunele importante din conducerea țării.