Copreședintele USR-PLUS spune că la discuțiile de la Cotroceni cu președintele Iohannis, la care au luat parte și Ludovic Orban și Kelemen Hunor, nu s-a discutat despre poziții sau nominalizări de miniștri, fiind discutate doar alternative posibile de calendar pentru finalizarea negocierilor care încep sâmbătă. "(...) suntem hotărâți să dezbatem cât timp este nevoie pentru a ne asigura că mandatul reformist dat de alegătorii USR PLUS se va regăsi în mod semnificativ în programul și structura guvernului și a viitorului parlament", afirmă Barna.

HotNews.roFoto: Hotnews

El a anunțat, pe Facebook, că discuțiile pentru formarea coaliției de guvernare au început, iar joi dimineață a participat alături de Dragoș Tudorache la o primă discuție cu președinții PNL și UDMR, Ludovic Orban și Kelemen Hunor, iar la prima parte a întâlnirii a participat și președintele Klaus Iohannis.

Barna spune că începând de sâmbătă vor fi discuții aprofundate între cele trei partide - USR PLUS, PNL și UDMR - pornind cu prioritățile programului de guvernare al viitorului cabinet și continuând cu structura guvernului și structura majorității parlamentare.

  • "Nu s-a discutat despre poziții sau nominalizări de miniștri, fiind discutate doar alternative posibile de calendar pentru finalizarea procesului ce demarează sâmbătă.
  • Am discutat de asemenea necesitatea respectării ponderilor de reprezentare rezultate în urma votului de duminică și a principiilor de colaborare loială și corectă.
  • Ne dorim ca aceste discuții să se finalizeze cât mai repede cu un acord și după învestirea noului parlament să avem și noul guvern. În același timp suntem hotărâți să dezbatem cât timp este nevoie pentru a ne asigura că mandatul reformist dat de alegătorii USR PLUS se va regăsi în mod semnificativ în programul și structura guvernului și a viitorului parlament", adaugă liderul USR.

CITEȘTE ȘI: Iohannis cheamă luni partidele la consultări la Cotroceni. Primii pe listă, cei de la PSD