Cu partidul acuzat de către președintele Klaus Iohannisi și PNL de dezastrul lăsat în sistemul de sănătate, liderul PSD, Marcel Ciolacu, nu se consideră responsabil de această stare de fapt. ​

Marcel Ciolacu Foto: Hotnews

Întrebat la HotNews LIVE dacă se simte responsabil, ca președinte al PSD, de starea actuală a sănătății din România, Ciolacu a răspuns: „În acest moment, categoric nu. Responsabilitatea Sănătății este a guvernării și a Guvernului. Trebuia să ia cu totul și cu totul alte măsuri. Trebuia să nu stopeze electoral testarea în masă în București, numai că a fost ideea Gabrielei Firea”. (video: minutul 50:10)

Cât privește stocurile lăsate pe zero de guvernul PSD, liderul social-democrat a spus că nu știe ce era în stoc și nici Guvernarea PSD nu știa ce vine. El a acuzat însă guvernul PNL că nu a făcut stocuri.

Președintele Klaus Iohannis a acuzat marți seara PSD că „este principalul vinovat” pentru faptul că România „a intrat complet nepregătită într-o criză sanitară fără precedent” și a afirmat că, la alegerile din 6 decembrie, „îndepărtarea PSD de la butoanele puterii poate să fie, în sfârșit, definitivă”.

„Să nu uităm niciun moment că, la trei decenii de la Revoluția din 1989, România a intrat complet nepregătită într-o criză sanitară fără precedent. Partidul Social Democrat este principalul vinovat pentru acest dezastru și acest lucru trebuie afirmat clar și răspicat. Am datoria față de toți românii, indiferent de opțiunile lor politice, să spun lucrurilor pe nume, pentru că miza este una uriașă – destinul României de mâine”, a spus Iohannis, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni.