VIDEO Klaus Iohannis: La alegerile din 6 decembrie, îndepărtarea PSD de la butoanele puterii poate să fie, în sfârșit, definitivă

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 24 noiembrie 2020, 18:46 Actualitate | Esenţial


Klaus Iohannis
Foto: Presidency.ro
Președintele Klaus Iohannis a acuzat marți seara PSD că „este principalul vinovat” pentru faptul că România „a intrat complet nepregătită într-o criză sanitară fără precedent” și a afirmat că, la alegerile din 6 decembrie, „îndepărtarea PSD de la butoanele puterii poate să fie, în sfârșit, definitivă”.

„Să nu uităm niciun moment că, la trei decenii de la Revoluția din 1989, România a intrat complet nepregătită într-o criză sanitară fără precedent. Partidul Social Democrat este principalul vinovat pentru acest dezastru și acest lucru trebuie afirmat clar și răspicat. Am datoria față de toți românii, indiferent de opțiunile lor politice, să spun lucrurilor pe nume, pentru că miza este una uriașă – destinul României de mâine”, a spus Iohannis, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni.
Iohannis a anunțat luni, după o întâlnire cu miniştrii Apărării, Internelor şi Sănătăţii, cu tema "Campania de vaccinare anti-COVID-19, problemă de securitate naţională”, că Strategia de vaccinare anti-COVID va fi supusă aprobării într-o şedinţă CSAT pe care o va convoca în perioada următoare.

Declarația președintelui Iohannis (sursa - Administrația Prezidențială)
  • A trecut, iată, un an de la alegerile prezidențiale, un an din cel de-al doilea mandat al meu de Președinte al României, un an care era destinat construirii României Normale, proiectul pentru care cetățenii mi-au acordat încrederea și votul lor.
  • Din păcate, pandemia de COVID-19, care a afectat radical și brutal viața oamenilor din întreaga lume, nu ne-a ocolit nici pe noi.
  • Astfel, pe parcursul acestui an, eforturile mele și ale Guvernului PNL s-au concentrat în special pe combaterea epidemiei de COVID-19 și pe diminuarea efectelor negative pe care aceasta le-a generat la nivel social, educațional și economic.
  • Să nu uităm niciun moment că, la trei decenii de la Revoluția din 1989, România a intrat complet nepregătită într-o criză sanitară fără precedent.
  • Partidul Social Democrat este principalul vinovat pentru acest dezastru și acest lucru trebuie afirmat clar și răspicat.
  • Am datoria față de toți românii, indiferent de opțiunile lor politice, să spun lucrurilor pe nume, pentru că miza este una uriașă – destinul României de mâine.
  • Țara noastră a fost puternic afectată ani la rând de corupția și incompetența guvernelor PSD, care au blocat dezvoltarea, nu au investit în infrastructură și au direcționat fondurile publice către clientela de partid. Nici o reformă nu a fost dusă până la capăt în România, nici o reformă care s-a dorit reală nu a scăpat nesabotată de PSD.
  • Adevăratele priorități au fost ignorate și abandonate și așa ne-am trezit în plină pandemie cu lipsuri majore în sistemul medical, cu o infrastructură deficitară și cu un sistem educațional cu probleme critice.
  • Clientelismul promovat la nivel de politică de stat și indiferența față de problemele sistemice acute au dus România în punctul în care statul era în pericol să nu își mai poată îndeplini misiunea sa fundamentală: aceea de a proteja sănătatea și drepturile cetățenilor.
  • Într-un asemenea context nefast și extrem de dificil, un singur partid și-a asumat responsabilitatea guvernării țării atunci când mulți alții au preferat să nu se implice. Nu a fost deloc ușor, dar chiar și cu un guvern PNL minoritar, atacat din toate părțile și fără susținere parlamentară, multe lucruri s-au schimbat în bine.
  • Concomitent cu eforturile uriașe pentru gestionarea epidemiei, cu resurse limitate aflate la dispoziție, am demarat, într-un strâns parteneriat cu Guvernul, reforme importante care trebuie continuate și aprofundate.
  • În toate domeniile, deciziile se iau acum după consultarea experților și a specialiștilor, avem o relație excelentă cu partenerii europeni, iar România a fost scoasă de pe lista rușinii în care ne-a inclus PSD, cea a țărilor cu probleme în ceea ce privește justiția și statul de drept.
  • Am obținut totodată cel mai mare pachet de finanțare europeană din istorie, fonduri care vor pune în mișcare motorul reconstrucției României și ne vor permite să ieșim cât mai repede din criza economică, să dezvoltăm consistent infrastructura și toate marile sectoare publice.
  • Este de neconceput un scenariu în care în toată această perioadă să fi fost la putere PSD. Ne putem lesne imagina catastrofa sanitară în care am fi ajuns cu o guvernare pesedistă, care a eșuat lamentabil pe toate planurile și în condiții normale, când nu aveam de înfruntat o pandemie.
  • Votul de pe 6 decembrie este esențial, pentru că România nu își mai poate permite încă un ciclu electoral de subdezvoltare. Prea multe generații au fost de sacrificiu și de prea multe ori sacrificiile și răbdarea oamenilor au fost în zadar.
  • PSD a demonstrat că nu este capabil să se schimbe. În ciuda încercărilor de a-și cosmetiza imaginea, rămâne aceeași formațiune retrogradă, a baronilor roșii, tributară unui mod de a face politică pe care cetățenii nu îl mai tolerează și nu și-l mai doresc.
  • Ce dovadă mai bună a faptului că PSD nu a înțeles nimic și că acționează strict în interes de partid decât permanenta subminare din Parlament a oricărui efort al Guvernului de a ține sub control pandemia?
  • Cum poate fi catalogată altfel decât cinică și iresponsabilă atitudinea pesedistă de a împovăra peste putință bugetul statului cu tot felul de pomeni electorale, deși parlamentarii PSD știu foarte bine că pur și simplu nu sunt bani pentru astfel de măsuri?
  • Sau un alt exemplu relevant: în timp ce românii și Guvernul se luptă cu pandemia și cu efectele economice ale acesteia, pesediștii tot încearcă să treacă scutiri de taxe pentru domenii cum este cel al cazinourilor și al jocurilor de noroc. Așa acționează în Parlament un partid nociv, care numai la beneficiul și la nevoile oamenilor nu se gândește!
  • Ei bine, acest lucru trebuie să înceteze!
  • Dragi români,
  • Pe 6 decembrie, îndepărtarea PSD de la butoanele puterii poate să fie, în sfârșit, definitivă! Este timpul ca, uniți, cetățenii acestei națiuni și forțele politice reformatoare, împreună cu mine, să intrăm într-o nouă etapă de dezvoltare a țării noastre. Este timpul să construim România Normală!
  • Avem proiecte majore de realizat în domenii neglijate de ani și ani la rând. Sănătatea și educația sunt prioritare, cu atât mai mult cu cât provocările generate de pandemie ne-au arătat cât de grave sunt deficiențele cu care ne confruntăm. Totodată, refacerea legilor justiției pe baze constituționale și continuarea accelerată a luptei anticorupție, eliminarea baronilor din administrație și reformarea administrației, introducerea votului în două tururi pentru primari și aplicarea unei agende de dezvoltare verde, sustenabilă, toate acestea trebuie să devină realitate.
  • O parte dintre aceste proiecte au fost elaborate deja de Guvernul PNL, dar niciunul nu a putut avansa în Parlament din cauza acestui obstacol permanent în calea dezvoltării care este PSD.
  • Cum, de altfel, tot PSD a refuzat să semneze și Acordul Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României, pe care l-am inițiat anul trecut, acord care include și transpunerea în legislație a interdicției celor două teme atât de dragi pesediștilor, amnistia și grațierea pentru fapte de corupție și adoptarea de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul justiției. Însă cu o nouă majoritate reformatoare, vom putea să punem în aplicare voința românilor și să asigurăm criteriile de integritate în funcțiile publice.
  • Referendumul pentru justiție și alegerile prezidențiale de anul trecut au deschis calea către o Românie Normală.
  • Dar dacă nu facem pasul decisiv acum, la alegerile parlamentare din 6 decembrie, ar fi în zadar tot efortul nostru comun și toată lupta dusă în acești ultimi ani pentru a apăra democrația.
  • Doar cu un Guvern de dreapta, în jurul PNL, cu o solidă majoritate în Parlament, putem să continuăm schimbările care deja au fost începute în acest an și să facem marile reforme așteptate.
  • În 2016, România a intrat într-una dintre cele mai negre perioade ale istoriei sale recente. Consecințele ar fi fost dramatice pentru viitorul țării noastre dacă cetățenii, cele câteva partide democratice și cu mine nu ne-am fi opus cu toate forțele.
  • Pe 6 decembrie, trebuie să lăsăm în urmă definitiv acest coșmar.
  • Sunt, în continuare, sută la sută implicat pentru ca proiectul cu care am fost ales, România Normală, să prindă contur. Vă asigur că voi lucra alături de viitorul guvern, pe care îl văd constituit în jurul PNL, pentru a transforma această viziune în realitate.
  • PNL este partidul care, la finalul anului trecut, a avut curajul să-și asume o guvernare știind că preia un buget secătuit și o administrație în care PSD a plasat numeroși incompetenți.
  • Chiar și așa, odată confruntați cu neașteptata criză sanitară, am găsit, împreună cu PNL, resurse și soluții pentru a face față cu bine acestei teribile pandemii.
  • Sigur că mai sunt încă foarte multe de îndreptat, sigur că s-au făcut și erori, ele sunt inevitabile pentru oricine se apucă serios de treabă. Însă ceea ce contează este hotărârea de a reseta din temelii modul greoi de funcționare a statului.
  • România are șansa să fructifice oportunitățile post-pandemie pentru a se relansa economic și social.
  • Reformele adevărate le facem împreună, nu separat, pentru că forța noastră stă în valorile comune care ne unesc.
  • Sunt decis să conduc acest amplu proiect de reconstrucție națională alături de toți partenerii care în acești ani mi-au dovedit că sunt total dedicați aceleiași viziuni de dezvoltare ca și mine și sunt convins că, peste patru ani de acum înainte, vom vedea noua față a României demne, prospere și democratice.
  • Vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate.


  Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

  5808 vizualizari

  • -1 (37 voturi)    
   stim (Marţi, 24 noiembrie 2020, 18:58)

   costelo999 [utilizator]

   devina este peeseefee si alte minciuni
   • +2 (6 voturi)    
    chiar stim (Miercuri, 25 noiembrie 2020, 3:05)

    ics_11 [utilizator] i-a raspuns lui costelo999

    de vina sunt hotii care voteaza si sustin psd. unii activeaza la cele mai inalte niveluri in acest partid, ba chiar ajung sa si conduca psd, precum nastase si dragnea. un alt presedinte psd-ist a fost un comunist anchetat pentru crime (iliescu). un altul, ponta, este pe locul 2 intr-un clasament al celor mai mitomani presedinti de partid, dupa basescu. actualul presedinte, ciolacu, este pe aspira in acest moment la un loc pe podium desi este de putin timp in functie.
    sondajele sunt eronate pentru ca, stiindu-se cu musca pe caciula, multi votanti psdisti nu spun ca voteaza acest partid, dar il voteaza pentru ca au un interes personal.
    le este frica ca daca spun ca sustin psd se deconspira !
    • -1 (3 voturi)    
     interesant (Miercuri, 25 noiembrie 2020, 12:05)

     costelo999 [utilizator] i-a raspuns lui ics_11

     cei care voteaza si sustin psd sunt hoti adica vreo 3 mil de oameni plus minus, dar chiar toti sunt hoti ? ii stii tu pe toti ? la penele nu or fi si pe acolo ceva ciorditoti ? io nu ii stiu poate ii stii tu ...
     • 0 (0 voturi)    
      oamenii cinstiti nu voteaza hoti (Miercuri, 25 noiembrie 2020, 20:56)

      ics_11 [utilizator] i-a raspuns lui costelo999

      prin urmare cei care i-au votat pe nastase si dragnea (vreo 2 milioane) nu sunt cinstiti,
  • -1 (23 voturi)    
   da (Marţi, 24 noiembrie 2020, 19:06)

   Georgiana1995 [utilizator]

   "am obţinut cel mai mare pachet de ajutor european"=ne-am împrumutat ca nebunii,de o să plătim de-o să ne iasă pe nas.Să vezi scumpiri !!!
  • -5 (23 voturi)    
   oare (Marţi, 24 noiembrie 2020, 19:07)

   cucuveauamov [utilizator]

   macar acum le e rusine celor care l-au votat?
  • -2 (22 voturi)    
   obsesiv-compulsiv (Marţi, 24 noiembrie 2020, 19:09)

   srpc [utilizator]

   asta si daca-l intrebi despre ursii panda tot la pee see dee ajunge :))
  • -3 (21 voturi)    
   hahahaha (Marţi, 24 noiembrie 2020, 19:10)

   mmmircea [utilizator]

   am ras, o data, de doua ori, dar devine plictisitor. Omul are idei putine de tot.
  • -1 (21 voturi)    
   omul asta e obsedat (Marţi, 24 noiembrie 2020, 19:13)

   alfa1 [utilizator]

   altceva nu mai stie sa spuna e ca o banda stricata, in loc sa se concentreze pe rezolvarea problemelor din tara traieste in obsesia asta si in rest nu face nimic...
  • -4 (16 voturi)    
   remember (Marţi, 24 noiembrie 2020, 19:13)

   srpc [utilizator]

   PD, partea din FSN unde s-au adunat securiştii (cealaltă parte, FDSN->PDSR->PSD, reunea foştii activişti şi directorimea ceauşistă) e cea mai toxică încropeală politică din istoria modernă a ţării.
  • -1 (21 voturi)    
   Puteam sa ghicesc (Marţi, 24 noiembrie 2020, 19:20)

   galeo [utilizator]

   Că va da iar vina pe PSD.
   Dar dacă asta prinde la populație...
   Asta spune multe despre inteligenta electoratului PNL.
  • -3 (19 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 24 noiembrie 2020, 19:20)

   [anonim]

  • 0 (22 voturi)    
   Am ales un plangacios.. (Marţi, 24 noiembrie 2020, 19:29)

   Anonimul [utilizator]

   Toata ziua se plange de PSD si ii ridica in slavi pe hotii de la PNL.
   Pai bre, te-am ales degeaba, halal presedinte..
  • -4 (18 voturi)    
   Iohannis (Marţi, 24 noiembrie 2020, 19:30)

   Ibit [utilizator]

   Este presedintele tuturor romanilor ?
   Nu .
   Este agent electoral PEE NEE LEE !
   • -1 (5 voturi)    
    Al românilor.Ce nu ai înțeles? (Miercuri, 25 noiembrie 2020, 9:04)

    asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Ibit

    Ți se pare că PSD a făcut ceva în interesul românilor?Că sunt români mahării PSD?
  • -5 (15 voturi)    
   Eu propun indepărtarea USL de la butoanele puterii (Marţi, 24 noiembrie 2020, 19:38)

   Adi_rus [utilizator]

   PNL = PSD = USL
   Johanis = Premierul de la Grivco.
   Deci pt mine prioritatea top zero este indepartarea USL de la butoanele puterii. Ajunge cu incompetenta si coruptia PNL, PSD, PMP, UDMR si ProRomania. Vreau fete noi in parlament si in guvern. Vreau oameni cu CV-uri curate si cariere facute pe bune. Oameni competenti si onesti.
   • 0 (0 voturi)    
    adica excluzi si USR PLUS? (Miercuri, 25 noiembrie 2020, 14:12)

    srpc [utilizator] i-a raspuns lui Adi_rus

    fiindca si la astia ies mereu la iveala mizerii :))
  • +3 (17 voturi)    
   Scor PSD la vot de 80% (Marţi, 24 noiembrie 2020, 19:43)

   imi_pasa_de_romania [utilizator]

   Minus 70%. Succes !


   Da, stiu, ati vrea sub 10%, dar sa fim sinceri acum: bugetarii, pensionarii, asistatii sociali, parazitii, postacii, aia slabi de inger, cei saraci, cei manipulati de BOR si restul ca ei vor fi in continuare folositi la vot. Si din pacate procentul se simte.

   Doar sa tinem minte: si daca PSD iese din poza, nu inseamna ca Romania se va repara. Lasand la o parte vechea discutie cu PNL, chiar daca am merge pe varianta PMP-PNL-USR, sa nu uitam de PSD-ProRo+restul partidelor noi si dubioase formate din excrementele aruncate de PSD, ALDE si alte partide vechi facute tandari. Si desigur, prostituatele politicii: UDMR si cei din ce "reprezinta" minoritatile, cum a fost la votarea noului cod penal "aprobat" de Dragnea.

   Si chiar daca nu vor avea majoritate, in 4 ani nu poti repara ce s-a stricat in 30. Ca PSD sa fie eliminat definitiv, trebuie sa ne asiguram ca acest GIO si restul satelitilor vor avea minoritate minim inca 4 alegeri de acum incolo (deci minim 5 in total).

   ... dar baby steps. Sa vedem macar acum ce se va intampla si sa nu punem carul inaintea boilor. Dar, sunt optimist. Localele ne-au aratat ca putem elimina PCRistii daca vrem cu adevarat. La fel si la EuroPar.
   • +1 (3 voturi)    
    astia sunt (Miercuri, 25 noiembrie 2020, 12:09)

    costelo999 [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

    votantii peeseedee ului ? "bugetarii, pensionarii, asistatii sociali, parazitii, postacii, aia slabi de inger, cei saraci, cei manipulati de BOR si restul ca ei" , foarte interesanta interpretarea ta , care e dupa ureche , care mai e si bleaga
  • -3 (17 voturi)    
   Emetiral (Marţi, 24 noiembrie 2020, 20:31)

   6case [utilizator]

   Cata scarba fata de acest personaj (premierul de la Grivco al USL=PNL+PSD). Ce nu pricepe el este ca daca ataca PSD-ul in fiecare seara acest lucru il victimizeaza pentru ca oamenii urasc sa li se spuna ce sa faca si cu cine sa voteze si de multe ori fac chiar contrariul.
  • -1 (19 voturi)    
   Hmmm, Klaus a uitat cand a venit cu caciula (Marţi, 24 noiembrie 2020, 20:52)

   Parzivall [utilizator]

   in mana, de manutza cu Cacarau, si se ploconea in fata lui Pontalau pt un post bun in Capitala!!!
   • -1 (1 vot)    
    CORECT ! (Miercuri, 25 noiembrie 2020, 16:01)

    jidanul [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

    Asa este, a venit cu capu plecat si cu mana intinsa, vai de capu nostru ce presedinte, din nefericire, ne-am ales.
  • +2 (6 voturi)    
   Mesaj (Marţi, 24 noiembrie 2020, 22:06)

   Gigi Kent [utilizator]

   Mesaj aprobat de 66% din romani, care l-au votat pe puratatorul de mesaj acum un an.
  • -2 (12 voturi)    
   Na pt ca ai spus asta Iohannise, votez chiar PSD!! (Marţi, 24 noiembrie 2020, 22:52)

   Zubizareta [utilizator]

   Deci, avem cel mai incompetent presedinte din toate timpurile. El face campanie pt peneleu. Uite din ambitie votez PSD. Nicidecum penele si usere. Care is doua partide mega stupide.
   • +2 (6 voturi)    
    PNL si USR sunt "megastupide" (Miercuri, 25 noiembrie 2020, 9:05)

    sile_v [utilizator] i-a raspuns lui Zubizareta

    Asa ca il votezi pe Tudorache, fostul primar de la Sectorul 1. Ala cu comori demne de Ali Baba - toata facute din munca lui de "bugetar".

    "mega stupid", nu?
    • -1 (1 vot)    
     ASTEAPTA SENTINTA DEFINITIVA (Miercuri, 25 noiembrie 2020, 16:03)

     jidanul [utilizator] i-a raspuns lui sile_v

     Nu te grabi cu aprecierile ca DNA a mintit mult
   • +2 (6 voturi)    
    Se numește prostie. (Miercuri, 25 noiembrie 2020, 9:06)

    asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Zubizareta

    Nu ambiție.Ambiție este când faci ceva bun.
    • +1 (1 vot)    
     ambitie (Miercuri, 25 noiembrie 2020, 12:11)

     costelo999 [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

     este atunci cind iti urmaresti obiectivul care poate fi bun sau rau
  • -5 (5 voturi)    
   crezi ? (Miercuri, 25 noiembrie 2020, 0:52)

   lnicolae1587873340950 [utilizator]

   garantez ca va fi invers
  • -3 (5 voturi)    
   Ce să fie definitiv? (Miercuri, 25 noiembrie 2020, 7:45)

   BEDE [utilizator]

   Este imposibil ca PSD să fie îndepărtat definitiv de la putere. Măcar să fie îndepărtat timp de 4 ani, dar aș prefera să fie în opoziție 9 ani și DNA să curețe acest partid de hoți.
   Dacă nu ar fi o mulțime de hoți, cum se explică atunci că l-au susținut la maxim pe Dragnea. Și apoi și Dan Tudorache... Și câți alții or mai fi?
   Din păcate, nici PNL nu este prea departe, dovadă fiind faptul că tot nu au desființat Secția Specială pentru Investigarea Infracțiunilor îm Justiție, adică vor să păstreze mijlocul prin care ministrul să-i poată șicana pe magistrații care fac anchete ce nu convin partidului.
  • -1 (7 voturi)    
   ASA SA FIE (Miercuri, 25 noiembrie 2020, 9:27)

   jidanul [utilizator]

   "La alegerile din 6 decembrie, îndepărtarea" guvernului PNL-pdl "de la butoanele puterii poate să fie, în sfârșit, definitivă" iar romanii sa se prezinte la vot in numar foarte mare si sa infaptuiasca acest lucru, pentru ca acest guvern este jenant, penibil, incapabil, inconstient si iresponsabil, in totalitate.
  • +1 (3 voturi)    
   o singura placa, da buna (Miercuri, 25 noiembrie 2020, 13:45)

   LucS_M [utilizator]

   pesedeeee si iar pesedeeeeeee......
   Cum poate sa clameze modernizarea justitiei o persoana care incalca zilnic constitutia, angajandu-se partizan in favoarea unui partid?
   Cum crede aceeasi persoana ca cineva ii va acorda incredere unui politruc care nu crede in multi-partitism, cerand insistent desfiintarea opozitiei?
   Ce credibilitate, alta decat de vasal, poate sa aiba aceeasi persoana la masa discutiilor diplomatice, cata vreme reprezinta Romania ca un guvernator numit?
  • 0 (2 voturi)    
   Constitutia? un fleac (Miercuri, 25 noiembrie 2020, 14:10)

   srpc [utilizator]

   ce presedinte impartial si moderator? sef si propagandist penedele, tati, dupa model basexu


  Abonare la comentarii cu RSS
  Întâlniri on-line | #deladistanță

  Top 10 articole cele mai ...  Hotnews
  Agenţii de ştiri

  Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.  powered by
  developed by