Dobroești este una din cele 6 localități din județul Ilfov care intră în carantină pentru 14 zile începând de sâmbătă, de la ora 22.00, fiind și comuna în care locuiește premierul Ludovic Orban. Potrivit Prefecturii Ilfov, rata de infectare la Dobroești este de 10.57.

Ludovic Orban Foto: Guvernul Romaniei

Potrivit declarației sale de avere, premierul are o casă în satul Dobroiești. El a și votat, la alegerile locale din septembrie, la o secție de votare din Dobroești.

De altfel, Orban declara, la România TV, că locuiește la Dobroiești și că în situația carantinării comunei va fi suficient să prezinte legitimația de serviciu. "E suficientă legitimaţia de serviciu, nu trebuie obligatoriu declaraţia. (...) Dacă mă duc la muncă, pot să mă duc la muncă. (...) Dacă mă duc la spital, mă duc la spital. Misiunea poliţiei şi a jandarmeriei este să stabilească un plan", spunea premierul.

Potrivit datelor transmise de Prefectura Ilfov, rata de infectare la Dobroești a ajuns sâmbătă la 10.57.

Raed Arafat a semnat ordinul prin care încă șase localități din județul Ilfov intră în carantină începând de sâmbătă, ora 22.00. Este vorba despre Otopeni, Mogoșoaia, Corbeanca, Dobroești, Măgurele și Popești-Leordeni. În același timp, vor fi plasate în carantină alte șapte localități din județul Constanța, în acest caz măsura intrând în vigoare începând cu ora 20.00.

Amintim că Ciorogârla, Clinceni, Berceni, Chiajna și Bragadiru sunt localitățile din județul Ilfov care se află deja în carantină. Fiecare dintre acestea are o rată a incidenței la mia de locuitori de peste 9. La nivel de județ, indicele este de 7,89.

În localitățile aflate în carantină, circulația și staționarea persoanelor este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza Declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.