​Șerban Nicolae, proaspat demisionat din PSD, anunță că a decis să candideze pentru un nou mandat de senator, din partea Partidului Ecologist Român.

Serban NicolaeFoto: Agerpres

După ce nu a prins un loc pe lista PSD la alegerile parlamentare, senatorul Șerban Nicolae a anunțat joi dimineață că demisionează din partid. Nicolae a susținut că el ar fi trebuit să fie recompensat pentru ceea ce a făcut din calitatea de senator, iar eliminarea sa a comparat-o cu scoaterea lui Gheorghe Hagi din echipa României, la cererea adversarilor.

Ulterior, într-o postare pe Facebook, Șerban Nicolae anunță că se alătură Partidului Ecologist Român (PER), din partea căruia va candida la alegerile parlamentare, pentru un nou mandat de senator, „în echipă cu Liviu Pleșoianu”.

„Am decis să candidez pentru un nou mandat de senator. Îi mulțumesc lui Dănuț Pop și colegilor săi din Partidul Ecologist Român pentru că mi-au oferit această posibilitate și au asigurat formalitățile necesare”, a scris Șerban Nicolae, joi după-amiază, pe pagina sa de Facebook.

„Nu sunt o vedetă politică și nici soluția-miracol. Sunt un om de echipă. De aceea, alături de colegii de la P.E.R. și în echipă cu Liviu Pleșoianu, cu transparență și onestitate ca întotdeauna vreau să ofer electoratului din București o alternativă politică de patriotism, legalitate, dreptate socială și viață sănătoasă. O alternativă la listele cu candidați „de import”, la cele cu „implant de celebrități” și la cele care se bazează pe atacul la sacii cu voturi”, mai spune el în postare.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat în urmă cu o zi că Șerban Nicolae nu a fost propus de nicio organizație județeană pentru a candida la Senat sau la Camera Deputaților.

Șerban Nicolae e fost președinte al Comisiei Juridice din Senat și fost lider al senatorilor social-democrați. Nicolae face parte din garda veche a partidului, care a stat alături de Liviu Dragnea. De asemenea, acesta este cunoscut pentru asaltul asupra legilor justiției în perioada în care era președinte al Comisiei Juridice.