În timp ce PNL și USR își aruncă vina pentru alegerea lui Florin Iordache la șefia Consiliului Legislativ, vorbind chiar de o închidere a ușilor viitoarei guvernări, de la Cotroceni vine un mesaj clar. „Ar fi ciudat dacă s-ar certa pentru că aici a câștigat majoritatea toxică pesedistă”, a spus miercuri, președintele Klaus Iohannis.

Ludovic Orban si Dan BarnaFoto: Agerpres

„Cred că această alegere a făcut să fie lumea atâta de supărată încât încearcă să caute vinovați în loc să caute soluții”, a mai comentat șeful statului referindu-se la disputa dintre liberali și useriști.

Întrebat dacă liberalii ar fi trebuit să iasă din sala și să blocheze numirea lui Iordache prin lipsă de cvorum, Iohannis a răspuns:

„Ar fi fost o variantă bună, nu știu de ce n-au făcut-o. Nu am discutat cu PNL. La proxima ocazie fiți sigură că voi pune această întrebare”.

PNL și USR se acuză reciproc că au pus umărul la numirea pesedistului Florin Iordache la șefia Consiliului Legislativ. Mai exact, liberalii spun că USR a votat cu Iordache, în defavoarea lui Augustin Zegrean, pentru a obține un post de șef de secție pentru George Dircă. USR reclamă un troc PSD-PNL, stricat de Zegrean care și-a retras candidatura de la șefia secției din Consiliul Legisativ pentru care se făcuse înțelegerea și a concurat pentru conducerea instituției.