Candidatura lui Marian Oprișan pentru un loc eligibil la Senat a fost respinsă, miercuri, de conducerea PSD. Consiliul Politic Naţional a decis să invalideze lista candidaților PSD Vrancea la alegerile parlamentare, după ce Marian Oprişan a convocat o ședință a organizației PSD Vrancea și s-a pus candidat la parlamentare.

Marian OprisanFoto: Agerpres

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat la finalul ședinței CPN că nu va accepta să se regăsească pe listele partidului la alegerile parlamentare vreun candidat trimis în judecată.

„Nu va fi pe liste niciun candidat trimis în judecată. Este o decizie clară si asumată (...) Listele de la Vrancea au fost invalidate. Acest lucru înseamnă că se declanşează din nou procedura şi din nou vom lua decizia finală în această seară. Consider că Marian Oprişan nu ar trebui să candideze pentru o funcţie în Parlament, nu este oportun. Este oportun să rămână vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vrancea", a declarat Ciolacu la sediul central al PSD.

Decizia CPN vine după ce, în urmă cu o zi Marian Oprişan a convocat o ședință a organizației PSD Vrancea și s-a pus candidat pe primul loc la Senat. În ședința ad-hoc, Oprișan l-a exclus din organizație pe Angel Tâlvar numit șeful organizației de conducerea centrală.