Acuzațiile reciproce de blat cu PSD la alegerea controversatului Florin Iordache la șefia Consiliului Legislativ continuă. Liderul USR, Dan Barna, spune că sunt absurde acuzațiile PNL și că, de fapt, o parte dintre parlamentarii liberali ar fi votat pentru Iordache.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Numirea lui Florin Iordache este o ruşine şi o palmă pentru statul român, este un lucru care arată cât de jos este actuala majoritate parlamentară. Acele voturi nu au venit niciodată de la USR. Arată un troc politic. (...) Domnul Iordache a câştigat cu o majoritate foarte largă. Voturile USR nu sunt acolo şi nici nu aveau de ce să fie. Orice afirmaţie sau sugestie că ar fi fost vorba despre un blat o resping categoric şi este absurd (...) Eu înțeleg disperarea PNL că ei sunt singurii care luptă pentru România", a spus Barna, miercuri dimineață.

"Să spui că USR vreodată a votat cu Florin Iordache este o glumă", a mai afirmat Barna, subliniind că votul parlamentarilor USR a fost "foarte clar" în favoarea lui Augustin Zegrean.

El a acuzat că o parte dintre parlamentarii PNL au votat în favoarea lui Florin Iordache.

”Ideea că noi am fi votat cu Iordache este absurdă. O parte dintre cei din PNL au votat cu Iordache, pentru că altfel nu aveau cum să iasă cifrele. Hai să nu ne mai ascundem după deget, să ne mai prostim din glumiţe de-astea sugestive. Ştim foarte clar despre ce vorbim, e nevoie de alţi oameni în parlament, despre asta sunt aceste alegeri”, a adăugat Barna.

Liderul PNL, Ludovic Orban, îi acuză pe parlamentarii USR că ar fi votat pentru alegerea lui Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislativ, spunând că parlamentarii PNL sunt singurii care au votat pentru Augustin Zegrean. "După cum arată rezultatele, nu există altă posibilitate", a spus Orban, miercuri, întrebat de jurnaliști dacă este posibil ca Iordache să fi fost ales și cu voturile USR.

Cu 185 de voturi pentru, Florin Iordache a fost ales marți președinte al Consiliului Legislativ, iar senatorul USR George Edward Dircă a devenit preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare. Augustin Zegrean, susținut de PNL, a obținut doar 41 de voturi.

Reamintim că Florin Iordache a fost ministrul Justiției și autorul Ordonanței 13 care modifica legile justiției în favoarea lui Liviu Dragnea. Ordonanța 13 a scos românii în stradă în ianuarie 2017 și a determinat înlocuirea acestuia din fruntea ministerului. În Parlament, Iordache la cererea lui Dragnea a continuat asaltul asupra legilor justiției.