Senatorul Daniel Breaz, fost ministru al Culturii în Guvernul Dăncilă, care a demisionat din PSD în luna august, a trecut la partidul lui Victor Ponta.

Daniel BreazFoto: Hotnews

Președintele filialei Pro România Alba, Horațiu Florea, a declarat pentru alba24.ro că Daniel Breaz a intrat de vineri în partid. În prezent, sunt discuții în filiala din Alba pentru o posibilă candidatută a lui Breaz pentru un loc în Parlament.

Daniel Breaz este senator și rector al Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Breaz a demisionat din PSD în august, cu o zi înaintea Congresului PSD la care liderul interimar Marcel Ciolacu urma să fie ales președinte al partidului. Daniel Breaz spunea că PSD a devenit un partid "slab, incoerent, fără strop de logică în decizii, cu leadership haotic": "Nu se mai gândește pe termen mediu și lung, ci doar de azi pe mâine și într-o paradigmă a supraviețuirii personale".

În mandatul de ministru al Culturii în Guvernul condus de Viorica Dăncilă, Daniel Breaz s-a remarcat prin greșeli gramaticale, printr-o demonstrație despre cum să nu vorbești limba lui Shakespeare la Bruxelles sau prin declarațiile potrivit cărora o mamă şi doi copii nu reprezintă o familie: "A fost o familie, dar s-a întâmplat ceva şi nu mai este”.