Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, că prezența lui Mitică Dragomir pe listele PSD de consilieri municipali ai Capitalei este una "inoportună". Declarația lui Ciolacu apare în contextul în care PSD i-a cerut pe căi neoficiale Gabrielei Firea să retragă o parte dintre consilierii propuși de ea la Consiliul General al Capitalei. Una dintre persoanele vizate este și Dumitru Dragomir, care a anunțat public că nu vrea să se retragă.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am avut o discuţie separată cu preşedintele organizaţiei Sectorului 3, deoarece am luat act de declaraţiile publice ale domnului Mitică Dragomir. Am cerut organizaţiei Sectorului 3 să analizeze de urgenţă situaţia, astfel încât până la validare să am o decizie a organizaţiei dacă domnul Mitică Dragomir va fi sau nu validat ca şi consilier general al Capitalei. Eu mi-am expus punctul de vedere faţă de colegii mei, lucru normal, acum urmează decizia colegilor mei de la Sectorul 3. Nu aş dori să intru în detalii, nici cu trecutul domnului Dragomir, nici cu prezentul. Eu consider că este inoportună prezenţa domnului Mitică Dragomir pe lista de consilieri generali", a afirmat Ciolacu, la sediul PSD.

Ciolacu a precizat că există o serie de persoane care s-au retras de pe lista consilierilor municipali, una dintre acestea fiind fostul premier Petre Roman. "Am înţeles că domnul Petre Roman a renunţat, domnul Pancu, domnul Cornel Dinu (...) Eu consider, preşedintele PSD, că este inoportun ca domnul Mitică Dragomir să fie reprezentantul PSD în Consiliul General al Capitalei", a explicat Marcel Ciolacu.

Fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir a anunțat vineri că nu vrea să renunțe la mandatul de consilier în Consiliul General al Municipiului București, susținând că el este "organ ales" și că "l-a ales poporul".

Reamintim că Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu i-au cerut Gabrielei Firea să-i convingă pe Petre Roman, Dumitru Dragomir și Anghel Iordănescu să se retragă de pe lista consilierilor generali aleși pe lista PSD, au declarat pentru HotNews.ro surse social-democrate. PSD nu vrea să-și asocieze imaginea cu cele trei persoane controversate. De precizat este că Firea a fost cea care a făcut lista pentru consilierii la primăria Capitalei fără a se consulta cu partidul.