Președintele Klaus Iohannis consideră că amânarea alegerilor parlamentare nu este oportună, susținând că este vorba despre "încercarea jalnică a unor politicieni care știu că nu mai intră în Parlament ca să mai prindă câteva luni de diurnă".

plen Camera DeputațilorFoto: AGERPRES
  • "Nu văd oportună amânarea alegerilor parlamentare, e încercarea jalnică a unor politicieni care știu că nu mai intră în Parlament să mai prindă câteva luni de diurnă. Ultimul termen rezonabil e 6 decembrie, din punct de vedere al mandatului.
  • Niciun parlamentar serios nu-și imaginează că poate sta până la sfântul așteaptă. Mandatul se termină. Riscăm să intrăm într-o perioada inadmisibilă. Mandatul se termină pe 20 decembrie. Nu mai pot hotărî legi organice. Vă dați seama ce catastrofă pentru România, în plină iarnă, în plină pandemie, Parlamentul să fie plin de oameni care nu pot decide nimic.
  • Pentru a stăvili pandemia, pentru a veni cu legi bune, e nevoie de un parlament cu puteri depline, nu ca acum, cu o majoritate toxică și cu parlamentari care de-abia așteaptă să mai ia diurnă încă trei luni de zile peste mandat", a declarat Iohannis miercuri seară, întrebat dacă vede oportună amânarea alegerilor parlamentare.

Întrebat care este opinia sa despre decizia CCR privind stabilirea alegerilor parlamentare și ce se va întâmpla dacă Parlamentul amână scrutinul, Iohannis a răspuns: "Eu nu comentez deciziile CCR. Până nu vedem motivarea, e dificil de evaluat ce se întâmplă în continuare".

Curtea Constituțională a decis marți că Parlamentul poate stabili data alegerilor parlamentare, respingând contestația președintelui Klaus Iohannis pe această temă