Cu doar câteva zile înainte de alegeri, social-democrații sunt optimiști. Surse din conducerea partidului susțin că, potrivit ultimelor sondaje interne, PSD ar putea câștiga mai mult decât a estimat până acum. De altfel, în contextul epidemiei de coronavirus, PSD se așteaptă la o prezență redusă la vot, sub 40%, situație care l-ar avantaja la rezultatul final al scrutinului.

HotNews.roFoto: Hotnews

În contextul epidemiei se așteaptă ca procesul electoral să fie unul îngreunat de măsurile de igienizare. Conform sursele citate, în sondajele interne, PSD este cotat undeva între 27-29% cu o ușoară creștere în ultima săptămână. PNL are între 32-34% procente iar USR -PLUS undeva între 15-17%. În urmă cu două săptămâni, diferența dintre PSD și PNL era de 8 procente.

"Vom pierde fiefuri importante ca cele de la Constanța, Neamț, dar pe calculele interne, cu actualele sondaje în fată avem șanse să câștigăm 18-19 județe. La București, Gabriela Firea este cotată cu prima șansă, dar nu putem să-i subestimăm pe liberali. De fapt oamenii din PDL, Vasile Blaga coordonează campania PNL în țară și sunt buni. Vor câștiga evident, dar nu atât de mult cum cred", au explicat sursele citate pentru HotNews.ro.

Totodată, pe București, în sondajele PSD Gabriela Firea are între 2-4 procente înaintea lui Nicușor Dan, susțin sursele social democrate.

"Campania slabă și gafele făcute de Nicușor Dan se văd în sondaje. În plus și prezența mică la vot va influența rezultatul în favoarea noastră. Noi mizăm pe faptul că pensionarii se vor prezenta în număr mare la urne, în timp ce sondajele arată că familiile cu copii vor fi precauți și vor prefera să stea acasă", explică sursele social democrate.

Potrivit sondajelor interne ale PSD prezența la vot în București va fi undeva sub 40%, aceștia estimează între 37 - 39%.

La ultima ședință a PSD, sondajele interne arătau că PNL avea între 8-10 procente înaintea social-democraților care erau cotați cu un scor între 26-28%. De asemenea, social democrații se temeau că pierd definitiv Moldova și estimau că ar câștiga undeva la 15 județe.